GasztroNapi ÉrdekességekTények

5 ország, 5 igazán furcsa pizzafeltét, amely átértékeli a pizzázás fogalmát

Jalapenoval készítik sokak számára, mások kaliforniai paprikát raknak rá, szárított paradicsomot, vagy akár ananászt is. De krokodilt használni pizzafeltétnek?

Micsodaaaa?

Annak ellenére, hogy azt gondoljuk sokat tudunk a világról – a globalizációról, a közösségi médiáról és mindezekről – amit a világ a pizzájára tesz, okozhat meglepetést nekünk.
Tünhet ínycsiklandozónak, akár a határok feszegetésének vagy azok átlépésének.

Látogass el velünk a nagyvilágba ezzel a 5 furcsa pizza feltéttel, amelyet tényleg szeretnek az emberek!

Banános-Currys, Svédország

Wikimedia Commons / Gunnar Creutz

Megértjük az ananászt, de milyen édesszájúnak kell lenned ahhoz, hogy banánt tegyél a pizzádra?

Ne kérdezd a svédeket. Rengetegen szeretik ezt az édes, banános pizzát mégtöbb banánnal. Jessica Special néven ismert és kötelezően curryporral szolgálják fel. Ez az egyik legnépszerűbb pizza a stockholmi Formagio Pizzeriában.

Rénszarvas ragus, Finnország

Wikimedia Commons / JIP

A rénszarvashús talán sosem lett volna a legnépszerűbb élelmiszer Finnországban, de minden megváltozott, amikor Silvio Berlusconi panaszkodni kezdett a sok füstölt rénszarvashús mennyiségével kapcsolatban, amelyet el kellett viselnie, amikor Finnországba utazott olasz miniszterelnökként. És ennyi volt!

A finn pizza lánc, a KotiPizza füstölt rénszarvas feltéttel állt elő, és azóta ez a legnépszerűbb termékük. Csak szerintem nem kedvelik Berlusconit?

Kengurus pizza, Ausztrália

Wikimedia commons

Az ausztrálok biztosan szeretik a húsokat. Krokodil, béka, vagy bármi aminek neve van azt megeszik. A szuper aranyos, zsebes állat, amely endemikus Ausztráliában, a világ kedvenc ugribugri kenguruja is talált utat a gyomrukba. Bár az ötlet nem biztos, hogy mindannyiunk számára kellemes, a kenguruhús Ausztráliában elterjedt, és pizzájukon is élvezik őket.

Zöldborsós pizza, Brazília

Wikimedia commons

Nem arról van szó, hogy nem szeretjük a zöldségeket a pizzánkon. Hagyma? Paprika? Paradicsom? Kukorica? Olajbogyó? Tedd rá mindet!

De … zöldborsó? Bármennyire is kedveljük ezeket az apró kis ízgolyókat, a brazilok extrán szeretik és tovább teszik őket a pizzájuk tetejére. És mi történik, ha ilyesmit próbálsz ki Brazílián kívül? Furcsán fognak rád nézni… Igen.

Tandoori csirkés, India

Wikimedia Commons / mroach

Néhány indiai úgy szereti a csirkés tandoorit, mint semmi mást, ezért a pizzériák elkezdték használni alkotásaikon. Pontosan mi is a tandoori csirke? Ez joghurtban és fűszerekben pácolt csirke tandoorban megsütve, ami egyfajta hengeres agyagkemence, amelyet főzéshez és sütéshez használnak. Furcsa a pizzán? Az indiaiak imádják.

Mi a legfurcsább pizzafeltét, amit valaha kipróbáltál? Meséld el nekünk a cikk alatt.

Remélem tetszett, ha igen oszd meg kérlek a cikket és ha van különleges “Tutad-e?” híred a nagyvilágból, küld el nekünk a judit.p@keresztlabda.hu email címre, hogy megírhassuk!