Ellenfeleket kaptak a Premier League csapatok

Belegondolva, hogy a tavalyi szezon mindkét nemzetközi kupa döntője Premier League házi döntő volt, nem valószínű, hogy az angol csapatok bármelyik klub kívánságlistáján elöl lettek volna. Nézzük hát a sorsolást szigorúan szubjektív PL szemüvegben!

Atletico Madrid Liverpool BL

A címvédő visszatér a BL győzelem helyszínére, ahol az egyik legkellemetlenebb ellenfél Diego Simeone Atleticoja vár rá! A hazaiak két egyaránt vesztes döntőt tudnak felmutatni az argentín edző irányításával. Idénre teljes új védelmet épít a világ egyik legjobb kapusa elé Simeone, ez üzemel is. Ellenben a Joao Felixre épülő támadó sor hatékonysága még nem hibátlan, persze idő még van.
Jürgen Klopp címvédő csapata készen áll az ütközetre már ma is. Rekordokat döntögetnek a bajnokságban, amióta a német edzi a csapatot nem vesztettek oda vissza vágós párharcot Európában, 2 BL és 1 EL döntő a mérleg egy győzelemmel. Ugyan a Liverpool számára a 3í éve üldözött PL cím a prioritás, nem fogja félvállról venni a párharcot.
A mezőny egyik legjobb védelme és egyik legjobb támadó alakulata találkozik egymással.
Tipp: 35-65%

Real Madrid – Manchester City

Klubhovatartozástól függetlenül talán a leginkább várt párharc, amibe a két sztáredző más-más előjellel vág bele.
Zinedine Zidane történelmet írt a triplázással a BL-ben és nagyon elvenné a bajnoki címet végre a Barcelonától otthon. Így a Bajnokok Ligája nem élet-halál kérdés számára. Ennek ellenére a Királyi Gárda nem feltartott kezekkel fogja várni ellenfelét és a pszichológiai előnyét megpróbálja kihasználni.
Pep Guardiola nagyon rég járt BL döntőben, sem a Münchennel sem a City-vel nem sikerült még, bajnoki címekkel tele a padlás. Bár nyilatkozataiban próbálja a nyomást csökkenteni az angliai szerepvállalásának megítélése nem lesz pozitív nemzetközi eredmény nélkül!
2016-os elődöntőben 1-0-s összesítésben ment a spanyol rekorder tovább.
Tipp: 50-50%

Chelsea – Bayern München

 

Az egyetlen angol párharc, ahol nem a PL csapat az esélyes. Lampard fiatal csapata teljesen kiszámíthatatlan, egy-egy lenyűgöző mérkőzést kínos botlások követnek. Januárban várhatóan erősíthetnek a kereten és, ha a fiatalok elöl hozzák a jó formát lesz dolga Neuernek bőven!
A német rekordbajnok nagyon vágyik már egy nemzetközi sikerre, Lewandowski élete formájában és vele együtt még egy páran (Muller, Neuer, Boateng, stb.) egyik utolsó esélyként fogják fel az idei szezont. Rekord gólmennyiség, 18 pont és egy londoni csapaton átgázolás a csoportkör mérlege.
A németek készen állnak revansot venni a fájdalmas BL döntőért!
Tipp: 30-70%

Tottenham – RB Leipzig

Gulácsi és Orban képviselik a magyar színeket a BL kieséses szakaszában és a Lipcsében egyaránt. A Red Bull csapat évről évre merészebb terveket szövöget, vezeti hazája bajnokságát és először szerepel a BL egyenes kieséses szakaszában. Veszíteni valójuk nincs fel kell kötni a legutóbbi BL döntősnek azt a bizonyos alsóneműt.
A Spurs kispadján a mezőny egyik legeredményesebb edzője ül, és ami a fontosabb, aki látta a hétvégi győzelmük után, egy extra motivált Mourinho irányítja a Spurst! Nincsenek hangzatos mit értem már el nyilatkozatok, nincs busz. Mindkét oldalon a bajnokság egyaránt fontos lesz itt a top4, ott a bajnoki cím prioritás.
Tipp: 60-40%

Európa Liga párharcok

Egyedülálló módon az angol csapatok minden képviselője versenyben még, így az EL-ben további 3 párharcban érdekeltek még. Az angol „nagyágyúk” közül az Arsenal az Olympiakoszhoz, a Manchester United az FC Bruges-hoz látogat az első mérkőzésen. Mindkét csapat szeme előtt a megszerezhető BL indulás is ott lebeg célként, de a döntő még nagyon messze. A Wolves a Fradi csoportját megnyerő – a magyarokkal kétszer ikszelő – Espanyollal mérkőzik, akinek a bajnokságban bennmaradás biztos fontosabb.
Bármelyik angol csapat búcsúja meglepetés lenne a kisebbik kupában.