Premier League kedvcsináló 17. forduló

Véget értek a BL és EL csoportkörei, minden angol csapat továbbjutott a két sorozatban. Ezt csak a Premier League mondhatja el, ma sorsolás és utána visszatérhetnek a bajnokságra a csapatok.

Forduló mérkőzése
Nehéz rangadónak hívni az Arsenal – Manchester City mérkőzést úgy, hogy a fogadóirodák 6-szoros pénzt fizetnek hazai sikerre. De mi lenne jobb módszer a West Ham elleni végre győzelem után – amely Freddie Ljungbergnek az Arsenal ideiglenes menedzserének első győzelmét adta -, mint hogy otthon a Manchester City-t legyőzése? A probléma az, hogy az Ágyúsok még a Pep Guardiola előtti 2015. decemberi meccs óta, amikor Theo Walcott és Olivier Giroud góljával 2-1-es győzelmet arattak, nem nyertek otthon a bajnokságban a bajnok ellen. Mivel Nicolas Pépé úgy tűnik megérkezett, és Pierre-Emerick Aubameyang mindig esélyes, hogy gólt szerez, Ljungberg dönthet úgy, hogy merészen vállalja ellenfele néha remegő védekezésének kihasználását.

További mérkőzések

Liverpool – Watford
A forduló nyitó mérkőzése, a listavezető a ligautolsó ellen, ezáltal a különböző statisztikáikat nem érdemes összehasonlítani. Az elmúlt három látogatásuk során a Watford 5-0, 5-0 és 6-1 arányban veszített. Azóta ők rosszabbodtak és Liverpool pedig jobb csapat lett. Klopp csapata rotálhat és gólkülönbséget javíthat, de a labda gömbölyű a frissen megbízott Nigel Pearson ebbe kapaszkodhat.

 

Burnley – Newcastle
Newcastle eddig 4878-at passzolt ebben a szezonban, 337-nél kevesebbet, mint bármely más Premier League csapat, Európa öt legnagyobb bajnokságában egyetlen csapat – a La Liga-ás Getafe – teljesített ez alatt. Anglia negyedik legalacsonyabb passzoló csapata nem más mint a Burnley. A Newcastle labdabirtoklása átlagosan 38,3% -ot mutatott ebben a szezonba, míg a Burnley 42,7% -on áll. A csapatok közül legalább az egyiknek meg kell találnia a karmesteri pálcát szombaton. Mindkettőnek nem lehet kevesebb, mint 50% -a labdabirtoklása.

Chelsea – Bournemouth
A vendégek zsinórban 5 vereségnél tartanak és van egy igen hosszú sérült listájuk, Lampard csapatának ez kötelező házi feladat. Érdekes pletyka Nathan Aké helyzete, Bournemouth-hoz 20 millió fontért érkezett a Chelsea-től 2017-ben, de a döntés, hogy 40 millió font visszavásárlási záradékot illesztettek a szerződésébe, nagyszerű lépésnek bizonyulhat. Eddie Howe ezen a héten elismerte, hogy lehetetlen megakadályozni Aké átigazolását, ha ajánlat érkezik.

Leicester – Norwich
Különleges dolog történt múlt hétvégén: Leicester gólt szerzett az első félidőben. Ráadásul kettőt. A Southampton októberi 9-0-os legyőzés óta nem sikerült az első félidőben gólt elérniük, annak ellenére, hogy a nyolc egymást követő győzelem után Brendan Rodgers csapata a Liverpool első számú kihívója lett. Leicester lehet lassú kezdő, de több mint pótolja ezt a második félidőben. 27 alkalommal szerzett gólt és csak kétszer kapott a szünet után az idei bajnokságban.

Sheffield – Aston Villa
A múlt héten a Leicesternek elleni vereséget súlyosbította Tyrone Mings sérülése a vendégeknél. Dean Smith várhatóan visszahívja Björn Engels-t Ezri Konsa mellé szombaton. Noha a Villa védekező problémái nyilvánvalók, John McGinn formavesztése még aggasztóbb. A skóciai középpályás szeptember végén szerezte az utolsó bajnoki gólját, és küzd annak érdekében, hogy újra meghatározó legyen. A hazaiak újonc csapatnál meglepő módon kevesebb pontot szereztek otthon, mint idegenben ezen javíthatnak.

Southamton – West Ham
Az Arsenal elleni kapitulációját követően a nyomás egyre inkább növekszik Manuel Pellegrinin, és a Szentek ellen egy esetleges vereség a végső csapást adhatja a bajnokság második legidősebb menedzsere számára. A 11 mérkőzés alatt elért egy győzelme – bár az a Chelsea ellen a Stamford Bridge-n – van összesen, ez súlyos veszélybe sodorta a keleti londoni csapatot. A hazaiaknál Ings egymás utáni hetedik mérkőzésén találhat kapuba!

Manchester Utd. – Everton
A Manchester United és az Everton egyaránt látványosan alulteljesített ebben a szezonban, de az előző fordulókban mindkettő váratlan győzelmeket szerzett. Az United gyors, közvetlen ellentámadása túl soknak bizonyult a Manchester City vagy a Tottenham számára, miközben Everton tavaly szombaton győzte le a Chelsea-t. Érdekes lesz megfigyelni, hogy miként teljesítenek egymás ellen. Az United fiataljai szenvednek, ahogy a Chelsea a Goodisonban? Kihúzódik majd az Everton védelme, mint az Anfielden?

Wolves – Tottenham
Nem vár könnyű mérkőzés a Mourinho vezette Spursre, minden sorozatot figyelembe véve a Farkasok az elmúlt 18 mérkőzésükből összesen egyszer szenvedtek vereséget, és egyértelműen igényt tartanak a top 6 egyik pozíciójára! Ide igyekeznek Kane és társai is, de egyenlőre állandósítani a formát a portugál edző alatt nem sikerült még. Legutóbbi két itteni találkozójukat itt a londoniak nyerték.

Crystal Palace – Brighton
A forduló záró mérkőzése az A23-as derbi, ahol két középcsapat találkozik. A vendégeknek az elmúlt két idényben nem sikerült a mezőny felső felében végezniük, idén erre hajtanak. A hazaiak kispadján a mezőny legrutinosabb mesterének Roy Hodsonnak lesz ehhez még 1-2 szava.