Manchester vörös, ha csak egy napra is

Jól mutatta az előzetes esélyeket, hogy a vendég Manchester United győzelme kilencszeres pénzt ért. Azonban Guardiolának intő jelként ott kellett lennie, hogy a vendégek idén a rangadókon jók igazán.

Egy újabb alkalom, amikor az United jól játszott egy top rivális ellen, és folytatta jó sorozatát, amely szerint a Chelseat, Leicestert és a Spurst legyőzte és Liverpool ellen pedig csak ők szereztek pontot idén. Ismét nem volt túl sok labdabirtoklásuk – a statisztikák azt mutatták, hogy csak 28% -os -, de számítottak arra, hogy mit csináltak vele -, hogy lenullázták a Cityt az első félidőben azzal, amit Solskjær „gyors, támadó futballként” jellemez.

Guardiola szerint a csapata ellen összesen négy vagy öt gólhelyzetet teremtett a rivális – nem több -, amikor megpróbálta elemezni a pályán történt eseményeket. Arra is rámutatott, hogy City 22 kapura lövést tudott felmutatni szemben a United 11-et, bár csak öt volt a kapura tartó, míg a vendégeknél ez a szám hat. A hazaiak támadásai veszélyesek voltak, mint mindig, csak a befejezés hiányzott.

 

De az első félidő nagy részében nem tudtak nyomás gyakorolni a vendégek védelmére, és közben Guardiola az érzelmek széles skáláját mutatta a technikai zónában. Solskjær csapata minden támadása veszélyes volt. – “Úgy nézünk ki, mint a Man United csapat, ez nagyon nagy dolog.” – mondta Solskjær.

A United 15 perc alatt nagy esélyeket teremtett a Kékek védelme mögötti mozgással, és a Guardiola örülhetett, hogy Ederson reflexei jól működtek. Védte Dan James, Jesse Lingard és Anthony Martial lövését is.

Pep Guardiola és játékosai megpróbálták megmutatni, hogy képesek megfordítani a mérkőzést a második félidőben. Emlékszünk a tavalyi 14 mérkőzéses győzelmi sorozatra, amely végül a bajnoki címet hozta nekik. Itt harcoltak a végéig, öt drámai perc hosszabbítás alatt is, ám a csere játékos, Nicolás Otamendi fejes gólján kívül más eredmény nem örömük volt.

“A következő szezonban jobb lesz a [VAR], vagy szerencsésebbek leszünk” – mondta Guardiola.

Hogyan tovább?

A Manchester Citynél abban reménykedni, hogy harmadik egymást követő alkalommal nyeri meg a Premier League bajnokságot rekordszintű ponttal, már a kezdőrúgáskor merész volt, de vajon a mérkőzés után Pep Guardiola valóban azt gondolja-e, hogy ezt követően utolérheti a Liverpoolt?

Az angol Premier League történetében egyetlen csapat sem nyerte meg a bajnoki címet, miután 14 ponttal lemaradt a bajnoki listavezetőtől. Liverpool, aki megverte a Bournemouth-ot, egy olyan pontra hasonlít, amely a láthatáron túl található.

United-nél az érzelmek meglehetősen eltérőek voltak. Ez fontos győzelem volt, különös tekintettel taktikai fronton Ole Gunnar Solskjær számára, akinek a taktikája gyorsan 2-0-ás félidőt eredményezett, amelyben valójában nagyobb arány is benne volt.

Solskjær szerdán a Tottenham feletti otthoni győzelem után arról beszélt, hogy a játékosoknak élvezniük kell a játékot, és meg kell magukat mutatni – ez a United mezben szereplés előfeltétele – mondta -, és ahogyan tették ezt abban az időszakban, amikor a vezetés felépítettek méltónak bizonyultak. Néhány pillanat visszaemlékezte a klub dicsőségi napjait, és Sir Alex Ferguson széles mosollyal vette tudomásul a lelátón mindezt.

A Chelsea váratlan veresége belátható közelségbe – 5 pont – hozta a Bajnokok Ligája indulás esélyét, de ehhez Rashfordéknak kevés a rangadókon jól teljesíteniük.