Utózöngék a Liverpool – Manchester City meccshez

Ahogy a beharangozóban is írtuk, a mérkőzés utáni indulatokból, szurkolói reakciókból is látszik, a Liverpool – Manchester City a top meccs a Premier League-ben. A hazaiak jöttek ki jobban a meccsből, nőtt az előnyük, de a címeket májusban osztják, nem novemberben.

Hazai oldal és remények

Júrgen Klopp csapata az első, aki a big6 ellen már mindenkivel játszott, sőt én inkább big7-t számolnék a Rókák kérik idén a helyüket. A mérleg imponáló 5 győzelem, és 1 döntetlen, ebből csak két meccs volt idegenben, erre azért figyelniük kell. Az Anfield bevehetetlen erőd, lassan a rekordokat nem érdemes sorolni. A gárda nagyon egyben van mentálisan is, erről árulkodnak a megfordított, utolsó percekben nyert mérkőzések is.

Tegnap is – klasszikust idézve – jól jöttek ki a momentumokból. Jókor, szép gólokat lőttek, rendkívül hatékonyan gazdálkodva a helyzeteikkel. 4 kétes tizenhatoson belüli szituációból 3-1 arányban ők jöttek ki jobban. Első TAA kezezés tiszta a City játékosa kezezett előbb, bár a döntés az volt nem szándékosan kezezett a védő. A másodikért és Sterling lökéséért láttunk már büntetőt, mint a vendég gól előtti Fabinho elleni szabálytalanságért kifelé szabadot, de mindegyik helyes ítéletnek tűnt.

 

A pontelőnyük és formájuk mellett bízhatnak abban, hogy 1-2 játékos Firmino, Keita, Henderson javulhat, Matip visszatér. A neheze most jön rengeteg meccs klub-vb, és a nyomás nem lesz kisebb. Valamint a védelem nem olyan magabiztos mint tavaly, persze amíg Mané-ék többet rúgnak.,

Vendég oldal új kihívások

Guardiola és csapata más problémákkal küzd. Még csak két rangadót tudtak le a hatból, Spurs elleni x is bírói vitákkal teli mérkőzés volt, Szokatlan helyzetben a kétszeres címvédő, egy toronymagasan nyert, majd egy kettős versenyfutást behúzott bajnoki cím után, idén hátrafelé is nézelődniük kell.

Ha a helyzeteik felét belövik lehet más a mérkőzés, de igazán komoly gólhelyzet nem volt. Egészen döbbenetes statisztika, hogy Agüero még nem szerzett gólt az Anfielden! Guardiola érdemben nem tudott reagálni a meccshelyzetekre, nem először van így, ha hátrányban a csapata pályafutása során. És hiába az offenzív gárda, ha hátul sok a bizonytalanság. Azok a bizonyos momentumok nem nekik jöttek jól, de hibás lenne a bírói döntések mögé bújni.

A sérülések nehezítik a spanyol edző dolgát, hiába költ rengeteget középhátvéd fronton bajban van, és szintén kérdéses, hogy mekkora motiváció a gárdának a triplázás. Ennek ellenére bőven nem leírható a City, ha az “őszi” mérkőzéseit hozza benne a 4 rangadóval visszateheti a kést a Mersey parti gárda torkára. Láttunk már tőlük brutális győzelmi sorozatokat és bajnokságot nagyon tud nyerni Guardiola!

Királycsinálók

Régebben volt egy mondás, a kis csapatok ellen kell bajnokságot nyerni nem a rangadókon. Ez idén megfordulhat a BL helyekért őrült harc várható, és nagyon nem mindegy ki mit játszik a Man Utd, Chelsea, Leicester, Arsenal, Spurs ötös ellen és ebből a szempontból is előny a Vörösöknél 6 meccs 2 vesztett pont, illetve 2 meccs 5 vesztett pont!

A bajnokság fele sem telt el jön a Boxing Day-el záruló december és a januári hajtás, és sok izgalom a Premier League-ben!