Messi: Ha sokáig nem kapok labdát, hagyom a játékot

Lionel Messi a többi gólvágóval ellentétben szeret mélyen a vonalak mögé menni és labdát szerezni, nem csak állni és várni a lehetőséget. Az argentin fenomenális amikor a gólszerzésről van szó, de ő a játék többi részére is fókuszál.

A Tyc Sportsnak adott interjúban elmondta: “Nem tartom magamat egy tipikus gólszerzőnek. Szeretek hátrébb húzódni a labdával és helyzeteket alkotni. Szeretek gólt is szerezni, de nem ezért játszom. Ha sokáig nem kapok labdát hagyom a játékot”

Messi nem volt mindig ilyen, saját állítása szerint ilyenné kellett fejlődnie.

 

” Meg kellett tanulnom kontrollálni magam, és megtalálni a megfelelő pillanatot a mérkőzésen. Van, amikor nem kell a játékba avatkoznom és megvárhatom a legjobb pillanatot. Sokat fejlődtem, most már jobban tudom olvasni a játékot, és tudom hogyan lehetek hatékonyabb.”

A Barcelona kapitánya ezután a spanyol futballt hasonlította össze a dél-amerikaival, kiemelve az utóbbi kaotikusságát.

“Ha Spanyolországban veszítesz, semmi nem történik. Argentínában viszont a házadat sem tudod elhagyni egy ilyen meccs után. A mindennapi élet őrülete a fociba is beveszi magát. Látjuk ezt a válogatottal szerte Dél-Amerikában. Még aludni sem hagynak, minden a kezük ügyében lévő dolgot hozzád vágnak.”