Kevin Durant kétszer is megpróbálta bevásárolni magát a DC Unitedbe

Az Athletic információi szerint a Brooklyn Nets kosarasa, Kevin Durant kétszer is próbált sikertelenül tulajdonrészt vásárolni a DC United MLS csapatban.

Durant először 2012-ben próbálkozott, amikor az akkori tulajdonos Will Chang eladta a klub részvényeinek 55%-át. Akkor, végül a korábbi sport ügynök és igazgató, Jason Levien és az Indonéz milliárdos, Erick Thohir lettek a klub főrészvényesei (Chang pedig kisebbségi tulajdonos). A páros további befektetőket keresett és Durantnak, az NBA egyik legjobb és legjobban megfizetett játékosának a figyelmét ez keltette fel.

A Unitedben, ami már akkor elkezdte a folyamatot, hogy igazi foci stadionja legyen, Durant meglátta a lehetőséget egy nyereséges befektetésre, ráadásul helyi klub volt.
Durant D.C.-ből származik, profi karrierje előtt a helyi iskolákban játszott Marylandben és Virginiában. Továbbra is rajongója D.C.-nek, többször beszélt róla, hogy az az álma, egyszer a helyi NBA csapatban a Washington Wizardsban játszhasson. 2012-ben viszont a tárgyalások megrekedtek, amikor Durant és üzleti csapata végül más befektetési lehetőségeket választottak.

 

6 évvel később a tárgyalásokat újból kezdték, amikor Thohir kiszállt a klubból. 2018-ra a United megnégyszerezte értékét, és éppen készen állt Audi Fieldre, a régóta készülő új otthonába költözni. A források szerint Durant kisebbségi tulajdonos szeretett volna lenni, kevesebb, mint a részvények 10%-val.

Egy ideig tárgyaltak, majd ez az üzlet is meghiúsult, mert a United vezetősége úgy érezte az NBA játékos nem akarja a piaci árat megfizetni. Az Athleticnek több forrás is megerősítette ezt. Durant úgy érezte, azért kellene kevesebbet fizetnie, mert ha a neve összekapcsolodik a klubbal, akkor az jelentősen megnöveli majd a United értékét.

A hírek szerint Durant továbbra is keresi a lehetőséget, hogy befektessen a MLS-be és megvásárolhasson egy csapatot a jövőben, de ez nem a D.C. United lesz.

Nemrégiben Durant korábbi csapattársa a Houston Rockets jelenlegi játékosa, James Harden megvásárolta a Houston Dnyamot és a női csapatot, a Houston Dash 5%-át.

“Houston az otthonom és megláttam a lehetőséget, hogyan fektetethetnék be a városomba és növelhetném az üzleti érdekeimet egyszerre.” -mondta Harden. “A labdarúgás, különösen az MLS, folyamatosan fejlődik az országban.”

Megosztás:

 

×

Követsz minket Facebookon?