Kylian Mbappé nem nyerhet Aranylabdát a PSG-vel – Diouf

A korábbi Liverpool támadó, El Hadji Diouf szerint Kylan Mbappé nem nyerhet Aranylabdát a Paris Saint-Germainnel.

A rendkívül tehetséges 20 éves sztár 4. lett a 2018-as Aranylabda szavazáson, miután megnyerte a Világbajnokságot Franciaországgal.

Mbappé 33 góllal fejezte be a Ligue 1 előző szezonját, de a volt szenegáli válogatott, Diouf szerint egy ilyen teljesítmény sokkal értékesebb a Premier Leagueban.

 

Diouf szerint két liverpooli jelölt is (a hétből) megérdemli hogy Lionel Messi mellett ott legyen az idei Aranylabda top 3-jában.

“Szerintem Sadio Manénak jobb éve volt, mint Kylian Mbappének.” -mondta Diouf a Le Parisiennek. “Megérdemli az Aranylabdát, nem csak személyes, hanem kollektív szemléletből is.”

“Nem hasonlíthatjuk össze a Ligue 1-t és a Premier Leaguet. Számomra Messi, van Dijk és Mané a favoritok, azért is amilyen bajnokságokban játszanak.”

“Ahhoz, hogy Aranylabdát nyerj, el kell hagynod Franciaországot.”

“Az egyetlen játékos aki a Ligue 1-ból nyerte meg, az Jean-Pierre Papin volt. A Marseilleben focizott, ami akkor Bajnok Ligája döntőt játszott (1990/91-es BEK döntő).”

“Elveszítheted a döntőt, attól még nyerhetsz Aranylabdát, de nem eshetsz ki a legjobb 16 közül.”

George Weah a tavaszt a PSG-nél töltötte 1995-ben, mielőtt a Serie A akkori óriásához az AC Milanhoz igazolt volna és decemberben megnyerte az Aranylabdát.

Diouf szerint a héten Bajnokok Ligája mesterhármast szerző játékos többször is megnyerhetné az Aranylabdát, ha hasonlóan valamelyik elit csapathoz igazolna.

Májusban Mbappé is arról beszélt, hogy készen áll új kihívásra, ezzel felerősítve a Real Madridos pletykákat.

“Legalább ötször megnyerheti még az Aranylabdát a tehetsége és a kora miatt.” -mondta Diouf. “De ahhoz távoznia kell.”

forrás