Cserebere 2019

Már kezd egyre jobban beindulni a szezon, és az új transzferek is lassan kezdik megszokni új gárdájukat, így összeszedtük a legjobbnak tűnő nyári átigazolásokat.

Nabil Fekir

Kétség sem fér hozzá, hogy a Betis vele csinálta a nyár legnagyobb vételét, tekintve, hogy remek szezonokat futott az OL-ben, az ára pedig már-már nevetségesen alacsony volt, ráadásképp tagja volt a 2018-ban világbajnokságot nyerő francia válogatottnak. Azonban nem olyan rég a Liverpool akarta nagyon megkaparintani a franciát, sőt már mindenben megegyeztek, amikor a liverpooliak hirtelen visszakoztak. A Betisnek mindig nagyon erős, szép focit játszó középpályája volt, Fekir látszólag jól illik a tengelybe, eddig 6 meccsen 3 gólban vette ki a részét.

Eden Hazard

A Chelsea ezzel az üzlettel elvesztette utolsó világklasszis focistái egyikét, a Real Madrid nagyon jól járt vele, mert végre van egy olyan játékos a királyiaknál, aki legalább részben, de pótolni tudná Cristiano Ronaldo-t. 28 éves korában pályafutása talán legjobb időszakában van, most itt van az esély, hogy a világ egyik leghatalmasabb egyletében mutassa meg klasszisát a pályán. A 150 millió nem sok egy ilyen világverő játékosért, bár az utóbbi igazolásokat elnézve, a Madridnak kötelező volt olyas valakit be tenni a kosárba, aki akár azonnal a hátán tudja vinni a csapatot. Hazard erre 100%-ig alkalmas.

Kieran Trippier

 

Napjaink egyik leguniverzálisabb szélső védője. Sokan értetlenül néztek, amikor a Tottenham elengedte – nem is sikerült pótolni -, az angoloknál kulcsemberként remekelt. Nyíl pontos centerezéseit ma már az Atletico Madrid csatárai élvezhetik, a 22 millió pedig semmi, ahhoz képest, amilyen minőséget képvisel. Várható volt, hogy kirobbanthatatlan lesz a Matracosok védelméből, Simeone-nak hosszú távon nem lesz gondja jobb hátvéd poszton. Ha tudja azt hozni, amit a Spursben, akkor hamar örök kedvenc lehet a Wanda Metropolitano-ban, pláne ha néhány szabadrúgást is beragaszt a kapuba.

Romelu Lukaku

Az újjászülető Internek szüksége volt az utolsó elemre, méghozzá egy kiváló centerre, miután Icardi-val nem volt túl jó a klub viszonya. Földöntúli fizikummal áldották meg, néha Romelu feje szó szerint aranyat ér, verhetetlen a levegőben. Ő is áron alul érkezett, a Manchester United nagyon könnyelműen engedett el egy remek csatárt. Eddigi pályája során egyedül a nagyok ellen nem ment neki, márpedig az ismét nagy álmokat kergető Internél roppant fontos lesz Lukaku formája. Nála nem igazán választhattak volna jobban, ott van Lukakuban a tudás, de egyenlőre a trófeák és a sikerek elkerülték. Talán majd most…

Mats Hummels

A tékozló fiú vissza tért, méghozzá hogy! Azok után, hogy lejjebb csúszott a védők ranglistáján Münchenben, hazatért Dortmundba, ahol a szurkolók meglepően jól fogadták. Mats meghálálta ezt azzal, hogy gyakorlatilag ő az egyetlen stabil pont a hátsó alakzatban. Kicsit sokallták a Dortmund-szurkolók azt az összeget, ami a Bayern számlájára érkezett, de teljes mértékben igazolja az érte ki adott pénzt. Noha ennél már csak lassúbb és idősebb lesz, ám még van egy-két éve rá, hogy valami nagyot húzzon a BVB-vel. A Sárga- Feketék remélik végre helyre áll az utóbbi időkben elég instabil védekező játékuk.

Frenkie de Jong

Nincs ember a Földön, akinek ne nyerte volna el a tetszését az Ajax tavalyi Bajnokok Ligája-menetelése, és természetesen a holland Iniesta, Frenkie de Jong. Amit az amszterdami egylet színeiben előadott a pályán, azt képtelenség volt nem kiszúrni. Áramütés szerűen ért fel a a csúcsra, avagy Nou Campba, a katalánoknál álmában sem választhatott volna jobb munkaadót, mert az ő játékstílusa tökéletesen passzol a Barca eszméihez. Minden szakvezetőnek egy valóra vált álom egy ennyire tehetséges középső középpályással dolgozni, mint Frenkie. Talán néhány esztendő és már ott lesz a holland vitrinjében az Aranylabda.

Matthijs de Ligt

Kérem szépen, ő a holland labdarúgás másik óriási termése, aki szintén tagja volt az észveszejtő Ajax keretének, ráadásul Matthijs volt a csk, hasonlóan, mint az Oranje-ban. A 20 éves védő úgy képes védekezni, mintha már egy sokat látott, tapasztalt focista lenne azonban neki pár év Ajaxban való vitézkedés elég volt ahhoz, hogy tovább írja a védekezés művészetét. Erősségeit jelenleg az olasz drukkereknek mutatja meg, hiszen a Juventushoz távozott júliusban, ám az sem kizárt, hogy ha a jövőben is döntögetni fogja a rekordokat, meg a saját képességeit is párszor felülírja, ez esetben akár a Premier League is szóba jöhet.

Kerem Demirbay

Az a csodálni való a Hoffeinheim csapatában, hogy pillanatok alatt képeznek ki egy teljesen átlagosnak mondható futballistából egy elképesztő csapattagot, s miután egy valagnyi pénzért elpasszolták már egyből van valaki, aki pótolni tudja. Ugyanez volt Kerem Demirbay esetében is, a német nagyon gyorsan fejlődött, és olyan elképesztő szezonokat futott, hogy csak na! A kékek tízese precizitása és esze nélkül nem valószínű, hogy tudta volna nyomatni a csapata támadó játékát. Nyáron volt klubtárásval, Amiri-val együtt a Leverkusennél folytatták, ahol a két hasonló jellegű agytröszt egy fényesebb jövő felé terelgetheti a gyógyszergyáriakat.

Kiemelt kép: marca.com

További focis tartalmakért látogass el a https://focijava.blogspot.com oldalra!

 

Foci Java

https://focijava.hu