Az UEFA a Bajnokok Ligája döntő helyszínének a megváltoztatásán gondolkozik

Az UEFA alelnöke, Michele Uva megerősítette, hogy gondolkoznak a Bajnokok Ligája döntő Isztambuli helyszínének a megváltoztatásán, de “nem helyettesíthetjük az ENSZ-t”.

Több petíciót is indítottak a helyszín megváltoztatására, amióta Törökország megkezdte hadműveletei a Kurdok ellen Szíriában, különösen azután, hogy a török válogatott játékosok katonai tisztelgéssel ünnepeltek az Európa Bajnoki selejtezőkőn.

Több játékost is keményen kritizáltak, hogy így kiálltak kormányuk döntése mellett a nyilvánosság előtt, míg Németországban a St Pauli klub ezért Cenk Sahinnal szerződést is bontott.

 

Egyre nagyobb jelentősége van az esetnek, hiszen a 2020-as Bajnokok Ligája döntőt Isztambulban játszanák, a helyszín megváltoztatása viszont biztonsági aggályok miatt merült fel.

“A mi szerepünk, hogy tiszteletben tartsuk a sport függetlenségét és autonómiáját, de nem változtathatunk az ENSZ, az EU, az Egyesült Államok, diplomaták, nagykövetek és egyéb politikai szervezetek döntésén.” -mondta Uva a Tuttomercatowebnek.

“A döntést az UEFA vezetői és az elnök együtt fogják meghozni.”