A Sporting átnevezheti stadionját tisztelegve Cristiano Ronaldo előtt

A Portugál klasszis, Cristiano Ronaldo Luxemburg ellen megszerezte a 699.-ik találatát így már csak egyetlen egy gólt kell szereznie és meglesz a 700 találata.

Természetesen a portugál Sporting CP csapata (ahol nevelkedett Ronaldo) tisztelegni szeretne a játékos előtt így azt fontolgatják, hogy átnevezik a stadionjukat.

Amennyiben a következő mérkőzésen Ronaldo betalál úgy a történelem hatodik olyan játékosa lesz aki elérte ezt a gólszámot.

 

Frederico Varandas a csapat tulajdonosa ezzel kapcsolatban nyilatkozott a Tuttosportnak: “Ez egy olyan ötlet amelyet nem zárunk ki, és természetesen büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen játékos szorosan kapcsolódik a klubhoz.”

A csapat stadionja jelenleg az Estádio José Alvalade nevet viseli, hiszen 1906-ban Ő alapította a csapatot.

A Tuttosport szerint a legvalószínűbb névválasztás az “Estadio José Alvalade CR7” lesz amellyel keveredik a múlt és a jelen.

Hétfőn a Portugál válogatott Ukrajna ellen lép pályára és a cél mindenképp a győzelem valamint, hogy Ronaldo elérje a bűvös számot.

Akik elérték eddig ezt a számot: Josef Bican (egykori Slavia Praha játékos 503 mérkőzésen 805 találattal a csúcstartó), majd a sorban követi Őt Romario, Pelé valamint, Puskás Ferenc és Gerd Muller .

Érdekesség: Pelé góljait gyakran összesítve számolják, de ezekben a statisztikákban benne vannak barátságos mérkőzések és a Brazil Fegyveres Erők által szerzett találatok.

Forrás: dailyrecord.co.uk