James, Rodrygo, Vinicius: Zidane áldozatai?

Mindenki meglepetésére Zidane kihagyta a hétvégén a kezdőből James Rodriguezt. Miután a kolumbiai kimaradt a hétközi Osasuna elleni keretből is, joggal hitték a rajongók, hogy a derbyre pihenteti őt a edző.

A döntés váratlan volt. Mivel James folyamatos elismerésben részesül Zidane-tól, és amióta a kétéves kölcsönből visszatért, remek játékkal hálálja meg, hogy maradt a keret tagja. Alázatával, szorgalmával kivívta Zidane elismerését, és szemmel láthatóan rendeződött a kapcsolatuk.

A PSG és a Sevilla elleni mérkőzéseken is a kezdőben kapott bizalmat, mind a két alkalommal remekül játszott. Különösen a támadásokból vette ki a részét.

Mégsem James játszott

 

De Zidane a hétvégén mégis Fede Valvedere mellett döntött. Talán úgy vélte, egy védekezőbb tipusú játékos hasznosabb lesz Diego Simeone csapatával szemben. Ez a Zidane-i konzervativizmus megnehezíti a fiatal játékosok helyzetét a klubnál. A túlzott ragaszkodás a veteránjaihoz, óvatossága és fantáziátlan csapatösszeállítása vezetett az előszezonban elszenvedett 7-3-as vereséghez is.

James helyzete még nehezebb lesz, amint Luka Modric 100%-osan felépül. Pedig a bajnokság kezdete óta megmutatta, hogy van helye a kezdőben. A rajongók pedig várják, hogy felnyiljon Zidane szeme, és nem csupán a sérülések miatti kényszer vigye rá, hogy a fiataljait játszassa.

Rodrygo és Vinícius

Rodrygo helyzete a játékperceket tekintve szerencsésebb: Raul ad neki lehetőséget. Az Osasuna elleni parádés találata után a hétvégén is gólt szerzett a Castillával. Miután Bernabeu beli bemutatkozása remekül sikerült. A rajongók okkal voltak csalódottak, amikor a derby keretéből kimaradt. Miközben mind Zidane, mind Raul le vannak nyűgözve a fiatal brazil képességeitől, a nagycsapatba való játékjoghoz úgy tűnik, ez mégsem elegendő.

Rodrygo első gólja után (Kép: Marca)

Ahogyan a másik kedvenc, Vinícius sem lehet biztos abban, hogy mostanában a neve szerepelni fog Zidane kezdőjében. Miközben folyamatosan arról beszél mindenki, hogy nagyobb rutint kell szerezzen, akkor a gólok is érkeznének. A szintén az Osasuna ellen eredményes játékos a hétvégi rangadón is javarészt a padot koptatta.

Vinícius önbizalmának jót tett a találata (Kép: en.aa.com)

Jovic mellőzése

Ahogyan Jovic is. Pedig a szerb fiatal fizikuma és képességei jól kihasználhatok lennének, jól terhelhető, és a szezon fontosabb, második felére rendelkezne kellő rutinnal, hogy a csapatot segítse. Mert Zidane gála-kerete ugyan mutat némi fokozatos javulást, de sajnos ezek a sztárok már nem fiatalok.

Jovic remek fizikummal és adottságokkal rendelkezik (Kép: supersport.al)

Egyre több pihenésre lesz szükségük, egyre gyakoribbak lesznek a sérüléseik, amelyekből lassabban regenerálódnak. 30 felettiek, a lábukban rengeteg sikerrel, góllal, csellel és futással. A fiatalok közé téve, velük együtt viszont a tapasztalat és a lendület igazán eredményes hatást érhetne el -ha Zidane merne.

Összegezve: amennyiben a francia edző bátrabban engedi a fiatalokat a pályára, a Real Madrid remek szezont futhat. Az idén privilegizált bajnokság sem lehetetlen, de ehhez szükség van rájuk, az új kedvencekre.

Kiemelt kép: Marca