Giampaolo állása veszélyben a Milan-nál. Íme 5 dolog amit rosszul csinál az edző

A Brescia ellen talán még jól játszott a Milan, de az Udinese ellen 3 pont maradt el és a játékkép a Verona meccsen sem állt össze, emberelőnyben is nehezen sikerült győzni. Újabb értékelhetetlen mérkőzést játszottak a piros-feketék, az Inter simán verte a hazai együttest. Ám nem csak edzői, hanem játékos részről is volt sok hiba. Olyan előadást láthattunk tegnap, mely megerősítette az edző tudatlanságát, akinek még nem igazán jönnek ki a lépései. Lesz-e neki esélye kijavítani? A következő 2 mérkőzést a Rossoneri a Torino és a Fiorentina ellen játssza.

A szurkolók megint hiába tettek ki magukért. Rajtuk most sem múlott semmi. A Milan már zsinórban 7 meccse nem tud győzni városi riválisa ellen. A számok magukért beszélnek.

Csapat identitás nélküli játéka

Négy játéknap után, a Milan-nak még mindig fogalma sincs a játékképükről. Nem sikerül Giampaolo-nak kitalálni a játékrendszert, pedig ez Samp-nál egész jól ment. Donnarumma-n és a két belső védőn kívül a csapatban szinte mindenki alul teljesít. A középpálya harmat gyenge és Piatek sem igazán kap labdákat, ráadásul még a tavalyi formája sem maradt meg a lengyel csatárnak. Tegnap a támadó hármas steril volt.

Személyiség és karakter hiány

 

Giampaolo már az érkezése óta elveszett. Amióta kinevezték a “mester” nem igazán van fogalma mit szeretne. Marco egyszer azt mondta, hogy a pályán lévők Suso-tól fognak tanulni. A barátságos mérkőzések óta nincs meg a csapat céltudatos játéka, eredmények és a játékkép is egyre rosszabbak. Donnarumma pár napja még azt mondta, hogy a csapat Giampaolo-val fejlődik, hamarosan a játékkép is meglesz. Egyesek szerint a játékosok teszik nagyjá edzőt. Talán igaz, de nem szabad elfelejteni, a csapatnak tükröznie kell edzőjük személyiségét, karakterét. És ha Milan most tükrözi edzőjük személyiségét, akkor joggal aggódnak a rajongók.

A megkérdőjelezhető választások

Az Udinese és a Verona ellen játszott meccs után is várták a rajongók a változást. Mivel, hogy az újak nem igazán kaptak még lehetőséget. Benaccer az, aki a legtöbbet kapta eddig, de Inter ellen Biglia kezdett, ennek nem sokan örültek. A Sky Sports arról számolt be a mérkőzés előtt 1 órával nagyjából, hogy Theo Hernandez-el akarja meglepni Conte-t Giampaolo. Mégis Rodriguez kezdett, és a mérkőzésen sok hibát követett el a svájci. Leao megkapta a lehetőséget, melynek sokan örültek. Annak viszont nem, hogy Paqueta és a szülinapos Rebic sem játszott. Na de mindenki azért mégsem játszhat. Sokan azt várták, hogy Calhanoglu helyett Paqueta kezdjen.

A formációk

A játékosoknak nyilvánvalóan megvannak a hibái, de Giampaolo-nak is el kéne gondolkodnia azon, hogy mit hibázott és, hogy a másik meccsen hogy kéne csinálni egyes dolgokat, hogy újra ne forduljon elő. A formáció rengetegszer változik, ez megzavarhatja a játékosokat. Az lenne a legjobb, ha Giampaolo-nak egy formációhoz készítené fel a játékosokat. A 4-3-1-2-es hadrendet már korán félretették. Aztán az edző kipróbálta újra a 4-3-3-as formációt és jött az Ancelotti-ra emlékeztető 4-3-2-1. Olyan rendszer mely a múltban nagy megelégedettséget nyújtott. De ott volt minőség, melyről jelen pillanatban a Milan csak álmodozhat.

Suso más pozícióban

Giampaolo azt a célt szerette volna elérni, hogy Susora építsen, egy általa megkedvelt pozícióban. A szélső játékos sosem játszott támadó középpályást a Milanban eddig. Ez egy olyan cél, melyet nehezen lehet elérni. Valójában a spanyol nem bajnok, csak egy jó játékos. Ha nincs azonnali változás játékosok és edző hozzáállásban, ha játék nincs és eredmények sem jönnek, akkor a vezetőségnek nem lesz más választása, mint az edző váltás.