Ramos felett a vészharangok…

A Levante elleni mérkőzésen Sergio Ramost le kellett cserélni, fájdalomra panaszkodott. Zidane nem kockáztatott, lehozta a pályáról 3-1- es állásnál. Így a mai, PSG elleni Bajnokok Ligája elleni meccsen Eder Militao játékára számít. A kapitány egy hét alatt kell felépüljön.

Szeptember 22-én ugyanis a Real Madrid a Sevilla ellen játszik a La Liga sorozatban. Ez kiemelten fontos mérkőzés mind a csapat, de személyesen Ramos számára is.

Sergio Ramos a Sevilla tartománybeli Camas szülötte, és a Sevilla csapatából került a Real Madridhoz. Így mindig fontos számára, hogy ott lehessen. Amennyiben rendesen kipiheni magát, a csapat orvosai engedélyezik majd, hogy pályára lépjen. Ha nem is a teljes 90 percet.

Ákozott legenda

 

Eközben felkavarta a külföldi olvasók közvéleményét egy cikk, amit a Marca egyik újságírója adaptált. Juanma Rodriguez Cris Winterburn írását adaptálta. Az író Spanyolország történelmének legnagyobb labdarúgójának nevezi Ramost.

“Átkozott legenda”-mondja róla a szerző, minek is nevezhetné? A válogatott színeiben 167 alkalommal szerepelt (amennyit Iker Casillas) és 125 alkalommal győztek. 21 gólt jegyez védő létére, nyert egy Világkupát és Európa Bajnokságot. Vitathatatlan kezdő a válogatott béli 2005-ös bedütálása óta.

Tisztelteti Ramos urat, írja, aki feltétel nélkül szereti hazáját (és mint említi, ez nem sok nemzeti válogatott játékosról mondható el ma már). Spanyolország büszkesége, nemzeti ikon és a válolgatott legendája. Ez mind a Real Madrid és a spanyol nemzeti tizenegy kapitánya az író szerint.

És ezzel természetesen felhangzottak az ellenvélemények. Sergio Ramos megosztó személyiség. Rajongói feltétel nélkül szeretik és emelik ki a jó tulajdonságait: lojalitását, gólerősségét, magabiztosságát, csapatszellemét. Az UNICEF nagykövete, példás családapa, szerető férj. Ellenzői durvaságát, nárcisztikusságát és múltbéli kétes drogügyeit emlegetik.

Polgárpukkasztó

Az igazság most is, talán a kettő között van valahol. Természetes, hogy a média is emberekből van, emberek írják, akik éppen úgy megosztottak a kapitány személyét illetően. Ha szeretik, előnyeit domborítják, ha nem kedvelik, akkor a negatívumait emelik ki. De egy biztos: Sergio Ramos megkerülhetetlen, Sergio Ramos megállíthatatlan, Sergio Ramos intézmény.

Marca alapján, a fotók szintén.