Spanyolország-Feröer szigetek 4-0

Feröer-szigetek-i szurkolónak nem jó lenni. Tegnap este se lehetett jó érzés látni, hogyan győzi le Spanyolország őket. Na de ez minden bizonnyal cseppet sem zavarja a spanyolok drukkereit.

Sajnálatos módon egyik magyar sportcsatorna se közvetítette a tegnap esti Seleccion mérkőzését, pedig igazán élvezetes műsort adott a spanyol nemzeti tizenegy. Az Gijón-i El Molinón stadionban 29 000 néző előtt lejátszott EB selejtezőn a spanyol válogatott megőrizte veretlenségét.

Alcacer volt az este egyik hőse (Kép: Marca)

Néhány adat a meccs statisztikáiból:

Spanyol részről 71 %-os labdabirtoklás, 737 passz (91%-os pontossággal!) és 8 szöglet. Ugyanez a Feröer-i oldalon: 29 %-os labdabirtoklás, 314 passz és 1 szöglet. Mellé fűzném, hogy amíg a szigetek játékosai tizenkét szabálytalanságot produkáltak, a spanyolok csupán nyolcat, mégis a spanyolok gazdagodtak 2 sárga lappal. Persze ebből egy Ramos-é.

 

Az este főszereplői Rodrygo és Paco Alcacer voltak, akik testvériesen megosztoztak a gólszerzésben: Rodrygo a 13.és a 50.percben, míg Alcacer a 89.és 90+2.percben talált be. De közben is volt dolga Nielsen kapusnak, ahogyan az a statisztikai adatokon is látható.

Thiago és Carvajal is emlékezetes alakítást mutatott be, a másik részről talán Davidsen játéka volt figyelemre méltó. És respect Nielsen kapusnak, akinek a legtöbb dolga akadt, míg kollégája szemből szinte csak nézőként volt jelen.

Mert a játék a meccs nagyobbik részében szinte kizárólag a Feröer-iek térfelén játszódott. Abszolut uralta a Selección a pályát, és fölényüket végig magabiztosan kézben is tudták tartani. Az Euro 2020 F csoportjának selejtezőjén igazán váratlan nem történt, jött a papírforma.

Jelenleg az abszolut csoportelső Spanyolország, akik 6 mérkőzésből 6 győzelmet zsebeltek be, és 17 gólt szereztek, míg csupán 3 találat érte a hálójukat. Ezzel szemben a Feröer-szigetek 6 mérkőzésből 6 meccsen kikapott, és amíg 3 gólt tudtak csupán szerezni, 20 kapott góllal a csoport sereghajtói.

Egyébként is remek játékosok alkotják a spanyolok válogatottját, és Moreno edző van miből merítsen. A La Liga elitjei, a Barcelona és a Real Madrid játékosai alkotják szokás szerint a csapat gerincét, de a tegnap este mindenképpen a Bayern München-es Paco Alcacer-é volt. Aki manapság legszebb formájában játszik, 7 meccsen 9 találatot jegyez eddig, na de válogatott szinten is 17 mérkőzésen 12 gólt sikerített. A Dortmund-ban pedig 37 meccsen 25 gól, eddig.

De Gea volt az edző választott hálóőre, ismét nem volt rossz választás. Azt a két kapura irányuló lövést igazán remekül hárította. Legalább nem aludt el a meccs alatt…(de gonosz!?).

Sergio Ramos pedig lejátszotta a 197.mérkőzését nemzeti válogatott mezben. A mérkőzés előtt kissé lopta volna a showt a média Ramos irányába, de Moreno hamar kijózanította őket:

“Gratuláltam neki. De senkinek a játéka nem vitathatatlan a válogatottban. Ha Ramos színvonala csökken, nem kerül a kezdőbe. Megmondtam neki is, a többieknek is.”-mondta.

Moreno es Ramos (Kép:Marca)

Kiemelte De Gea alakját, és összességében az egész válogatott teljesítményét dícsérte a meccs lefújását követően.

Ramos a mérkőzés előtt nyilatkozott:

“Nagyon hízelgő, hogy Iker Casillas-al említenek együtt. Fiatalon kaptam a lehetőséget, hogy a válogatottban játszak. A célom a 200.válogatottság. És amíg lelkesedéssel és ambícióval kelek, addig azon dolgozom naponta, hogy jobb legyek. Remélem kitart a lendületem a 200.mérkőzésig.”

Olsen, a Feröer-szigetek edzője is megemlitette Ramos-t:

“Csodálom őt, de néha a játéka túl durva. Ezért is kap annyi piros lapot.”

Az est hőse Alcacer pedig Moreno edzőt méltatta:

“Az edző megmondta, hogy azok játszanak, akik megérdemlik. Így is lett.”-majd a társait is dícsérte: “A támadók dolga a gólszerzés. Azért sikerült gólokat lőnöm, mert rendkívüli csapattársaim átadásaikkal segítettek. Ezt mindig elmondom.”

A cikk megírásához a Marca cikkeit használtam fel, a kiemelt kép is onnan van.