Neymar és a Barcelona története nem ért véget.

Neymar és a Barcelona találkozni fognak szeptember 27-én, délelőtt 10 órakor a barcelonai bíróságon. Neymar beperelte a Barcelonát 26 Millió Euróra, míg a Barca perli a brazil játékost 75 Millió Euróra. Amennyiben a nyáron visszatért volna a katalánokhoz, várhatóan mindkét ügy ejtve lenne.

Az ügy a 40 Millió Eurós hűség bónusz miatt van, amit Neymarnak a szerződése szerint csak pár hónappal a PSG-hez igazolása előtt kellett volna megkapnia 2017-ben. Neymar megkapott 14 Millió Eurót előre, de a Barcelona visszatartott 26 Millió Eurót, amikor a játékos a távozás mellett döntött.

A játékos úgy gondolja, hogy a teljes összeg és 10% késedelmi kamat is jár neki. Míg a Barca visszaperelte 75 Millió Euróra, amiért nem tisztelte a szerződését.

 

Az ügy a bíróságon már kétszer is el lett halasztva, az eredeti időpont 2019 január 31. lett volna. Aztán március 21., de azt megint halasztották, amikor Neymar ügyvédei visszautasították, hogy megmutassák a PSG szerződéséről szóló dokumentumaikat. A bíró szeptember 27-re időzítette a következő meghallgatást, a hírek szerint ezen meg fog jelenni Nasser Al-Khelaifi is tanuként, de vissza fogja utasítani, hogy bizonyítékokat adjon át.

Várhatóan Neymar nem fog személyesen megjelenni, ügyvédei fognak eljárni helyette. A spanyol adóhatóság kiemelt figyelemmel követi az esetet, különösen, hogy esetleg valamilyen bizonyítékra szert tesznek Neymar spanyolországi üzleteiről, főleg ha egy nagy összegű kifizetést kaphat.

forrás: AS