Real Madrid: egy nap a világ!

Egy nap, ennyi maradt csupán. Egy napig Keylor Navas még a Real Madrid kapusa. Egy nap és zárul a transzferpiac. Egy nap, és fény derül Zidane titokzatos mondatára: akár egy, akár két nagy igazolás is történhet hétfőig.

Miközben a Real Madrid-nak még mindig van 155 millió €-ja a kasszában, hogy játékosokat igazoljon. Az utolsó percig, hiszen ez nem lenne szokatlan. A piac utolsó napjaiban igazoltak olyan neveket, mind a “Fenomén” Ronaldo Nazario, Luka Modric vagy Gareth Bale.

A szerződések nyitva hevernek az asztalon. Jelenleg Keylor Navas 15 milliós szerződését véglegesítik, amivel a Costa-Rica-i hálóőr Párizsba költözik. Kölcsönbe érkezik Alphonse Areola egy szezonra Courtois helyettesének.

Két további név igazolása is még fennen forog a madridi nyelvek szerint: Christian Eriksen-é és Danny van de Beek-é. És Zinadine Zidane nem engedi el az utolsó percig Paul Pogba leigazolásának eshetőségét sem. Na meg, miután a PSG elutasította Neymar Barcelona-ba történő eladását, hát a királyiak újból ráirányították a radarjukat. Bár ennek valószínűsége csekély, hiszen a párizsiak az irreális 500 millió €-s árcédulát tűzték ki a brazilra, amiért pontosan a mai árakon legalább hármat is vehet egy eszétől nem elhagyott klub…

 

A napokban Daniele Prade, a Fiorentina sportigazgatója szólta el magát, miszerint Bruno Fernandes a Real Madridé 70 millió € árán. Nos, amennyiben a hír igaz, hát, Welcome! Holnap ez is kiderül.

Lucas Silva jönne. Kép : Marca

A Marca számára adott interjúban pedig Lucas Silva jelezte, hogy amennyiben szükség van rá, szívesen tér vissza a Madrid keretébe. Mind elmondta:

“- A Real Madrid az a klub, ahol mindig a legjobbak szerepelnek. A világ legjobbjai közül a legjobbak. Nekem anno a kezdetekkor nehéz volt. Talán mert túl fiatal voltam, csupán 21 éves. Nem volt fix helyem a csapatban, alkalmazkodom kellett. Ma viszont már felkészültebb vagyok. Akkoriban csupán kilenc mérkőzésen játszottam, érzéseim szerint jól. Amikor Spanyolországba érkeztem, már kétszeres brazil bajnok voltam a Cruzerio-val, és kétszer a legjobb középpályásnak is megválasztottak.”

Elmondása szerint az elmúlt időszakban a korábbinál is jobb formában van, mind az edzőteremben, mind technikai gyakorlással felkészült, hogy újra pályára léphessen. Gyakran naponta kétszer is tartott edzéseket. És jelenlegi fizikai állapota alkalmassá teszi, hogy bármelyik Európai topcsapat játékosa lehessen.

A kérdésre, hogy Zidane szerinte hívni fogja-e, eképpen válaszolt:

“- Ez nem olyasmi, amin gondolkozok. A klubbal folytatott megbeszélések miatt csak annyit szabad elmondanom, hogy van egy szerződésem, ami egy év múlva jár le. Fizikailag és technikailag is készen állok a játékra. A vágyam, hogy pályára léphessek. Bizok benne, hogy ez a helyzet megoldódik a Real Madrid-al, és a lehető legjobban alakulnak majd a dolgok. “

Majd még hozzátette:

“- Ha számítanak rám, elérhető vagyok. Ha nem, akkor is mindíg nagy szeretettel gondolok a Real Madrid iránt, és folytatom a saját utamat.”

Az elmúlt napokban a Madridisták ünnepeltek és emlékeztek, büszkék voltak és szomorúak. Miközben Eden Hazard lett az Europa Liga Legjobb játékosa az UEFA szavazáson, siratják Keylor Navast, a szívek kapusát. És a napokban múlt 14 éve, hogy Sergio Ramos érkezett, és 17 éve, hogy Ronaldo Nazario a Real Madrid játékosa lett. Büszkén olvassák, hogy Raul edzőként először győzelemre vitte a fiatalokat. És szomorúan nézik a képeket Navas utolsó edzéséről és a jelentésekről az orvosi szobából.

Mariano marad Madridban, ahogyan James is. Kérdés, hogy melyikük mennyi játéklehetőséget kap majd Zidane-tól. Mariano-t a Sevilla szerette volna, de sokallták az 50 millio €-s árát és a fizetését is, így inkább Chicharito Hernandez-t választották. James iránt az Atletico Madrid és a Nápoly mutatott komolyabb érdeklődést, de végül egyik klub se tudott megfelelő ajánlattal előállni.

Vajon mennyi lehetőséghez jut? Kép: Marca

Vinicius is a lehetőségre vár

Miután a sérüléséből felépült, az előszezonban nem sokat játszott. És Zidane a másik oldalra vezénylete, számára szokatlan helyre. És pláne ritkán Benzemával párban, pedig ők ketten nagyszerűen értik és érzik egymást a tamadásokon. Talán Zidane pont akkor nem figyelt…

Vinícius is lehetőséget szeretne. Kép: en.as.com

Miközben Jovic és Lucas a riválisai, talán éppen ma kap ujabb lehetőséget, hogy bizonyítson. Nemsokára kezdőket is ismerünk, ez írás születésekor még nem. Solari idején ugye nem.is volt kérdés, hogy Vinícius pályára lép; alapembere volt az egykori mesternek. Zidane tavaszi érkezésekor az igazolásokkal kapcsolatban még határozottan kijelentette: nem szeretne sok csatárt igazolni, hogy Vinícius fejlődése zavartalan legyen. Aztán… máshogy lett.

Csak a keret ismert még. Kép: Marca

És mindeközben a játékosok fejben a válogatott szünetre készülnek, lassan keret hirdetés. A három pont megszerzése ismét a cél. A múlt hétvégi forduló után se volt túl vidám a hangulat. Egy nyerhető meccs után szerencse volt, hogy egy pont lett belőle. És a Zidane-t kritizáló hangok felerősödnek újra. Persze ezen hangok otthon, a fotelből mondják ám a tutit , hogy kit kellene játszatni, kit meg eladni. Zidane alatt ismét kemény a pad. És hogy a sok sérülésnek mennyi köze van az értelmetlen előszezonbeli meccsekhez, vagy új erőnléti edző módszerei nem hatásosak még/egyáltalán?

Kiderül, minden kiderül. Holnap. Meg egy nap. Még egyet alszunk, és tudni fogjuk. Addig is:

Hala Madrid y Nada Mas!

A cikk megírásához a Marca írásait vettem főleg alapul.

Kiemelt kép: Marca