Bayern: Ezért nem tudták megvenni Wernert, de jobb is

Timo Werner, aki leginkább a Bayern München radarján szerepelt, a héten meghosszabbította szerződését az RB Leipziggel. Ez sokáig elég valószínűtlennek tűnt, de a bajorok joggal verhetik a fejüket a falba.

A német válogatott elsőszámú csatáraként evidens volt, hogy Werner előbb utóbb Münchenben köthet ki. A Bayern híres arról a politikájáról, hogy fel akarják építeni az FC Deutschlandot, hogy a legtöbb válogatott játékost maguknál tudják. Ehhez hozzájött Werner szezon végén kifutó szerződése is. Sőt, a közvélemény szerint várható is volt, hogy a délnémetek még idén nyáron, a rövid szerződés miatt nyomott áron le is igazolják. Ez azonban nem történt meg.

A Sky Sports szerint Werner szívesen csatlakozott is volna, azonban ők nem keresték meg a Leipziget. Sőt, arról is írnak, hogy már meg is állapodtak egy szerződés részleteiben. A gyors csatár ráadásul annyira Münchenbe szeretett volna igazolni, hogy több külföldi ajánlatot is visszautasított. A bajorok viszont kizárólag jövő nyáron, ingyen vitték volna a támadót, ahogyan azt tették anno Lewandowskival, vagy tavaly épp Goretzkával.

 

A Leipzig sakk-matt helyzetben volt, azonban Wernernek nem esett jól, hogy nem igazán akarják ők Münchenből, ezért inkább hosszabbított.

Más kérdés, hogy eléggé széles rétegek gondolják úgy Németországban, hogy Werner egyáltalán nem illene bele a Bayern játékrendszerébe. A Leipzig csatára a kontrafutballban tudja kamatoztatni gyorsaságát, azonban betömörülő ellenfelek ellen nem igazán tud érvényesülni. Utóbbira példa a német válogatottbeli szerepe is.

A rekordbajnoknál azonban pont ez lenne a helyzet: a Bayernnek egyszerűen dominálni kell, ők nem fognak kontrafutballt játszani. Ellenük az ellenfelek is jobban beállnak védekezni, ez pedig Wernernek egyáltalán nem fekszik. Talán mindkét félnek jobb is, hogy nem jött össze az üzlet.