A Tottenham aggódhat Eriksen miatt?

Nincs könnyű helyzetben az angol élvonalban szereplő Tottenham Hotspur csapata Eriksen játékjogával kapcsolatban.

Mauricio Pochettino attól tart, hogy Christian Eriksen átigazolásával kapcsolatos problémák miatt a csapatmorál is megromolhat.

Ahogyan az ismeretes Eriksen tavaly év végén bejelentette, hogy új kihívások elé nézne és akár távozna is a csapattól amelyben 2013 óta szerepel.

Angol és Spanyol sajtóinformációk szerint Eriksen a Real Madrid csapatában képzeli el jövőjét, de eddig a királyi gárdától nem érkezett komoly megkeresés.

A játékost korábban összekapcsolták még az olasz Juventus gárdájával, de a torinói alakulattól sem érkezett még hivatalos megkeresés.

A 27 éves dán válogatott játékosnak jövő nyáron lejár a szerződése így az angol csapatnak minél hamarabb megoldást kell találnia a problémára, ha valamekkora összeget szeretnének kapni a játékosért.

Spanyol, Német és Francia csapatoknak, szeptember második napjáig van idejük igazolni vagy eladni játékosokat, amíg a Premier League csapatoknak augusztus nyolcadikán bezárt az átigazolási piac.

Pochettino többek között emiatt is nehéz helyzetbe került Eriksennel kapcsolatban, hiszen így kiszolgáltatott helyzetbe kerültek.

Pochettino, aki idén leigazolta Tanguy Ndombelet és Giovani Lo Celsot nem tudta megmondani, hogy Eriksen marad-e az egyesületnél és új szerződést ír-e alá ami egyre valószínűtlenebbnek tűnik.

Pochettino természetesen nyilatkozott az esetről: ” Ez nem a legjobb helyzet sem a csapatnak, sem Eriksennek. Azt hiszem sem a csapat, sem pedig a játékos nem számított arra, hogy ez így fog alakulni. Meg kell próbálnunk minimalizálni a problémát és megoldani a helyzetet. Eriksen fontos játékos és mindenképpen nagy segítség lenne a csapat számára.

Mindig nyitott vagyok arra, hogy segítsem az elnök munkáját, ahogyan ezt korábban is tettem, mindig törekszem arra, hogy a döntéseink a lehető legjobbak legyenek a csapatnak és a játékosnak is.”

Megemlítette Lo Celsot is akiről azt mondta, hogy: “folyamatosan edz, jó munkát végez, de messze van attól amit mi elvárunk egy játékostól.”

Forrás: theguardian.com