Marcelo a CD Tacon mérkőzésén

Az idei nyár azzal a hírrel rajtolt, hogy a Real Madrid megalakítja a női csapatát. Na nem a nulláról, hanem megvásároltak egy készet. Hivatalosan így új klubként lépnek majd a színre-jövőre. A hivatalos névváltás napra pontosan 2020 július 1. Ugyanis a spanyol szövetség szabályzata szerint amennyiben új a név, az új klubnak is számít, és mint ilyet, csak a szezon lezárásakor lehet indítani. Így ebben a szezonban még a CD Tacon nevet viselik a lányok, a 2020/21-es szezonban viszont már mind Real Madrid szerepelnek a sorozatban.

Kép: marca.com

Ennek megfelelően a csapat már a nyár óta Valdebabesben tartja edzéseit (ahol most Marcelo meglátogatta őket), és a Ciudad Real Madrid stadionban fogadja hazai meccsein az ellenfeleket. Megejtették az igazolásaikat is: először a Madrid CFF-től érkezett Aionaa Campo. Majd egy igazi sztárjátékos csatlakozott: az olimpiai ezüst- és világbajnok bronzérmes svéd Kosonare Asllani. A csatárt egyébként a “női Ibra-ként” emlegetik, minden bizonnyal játéka meghatározó lesz a csapatban.

Kép: marca.com

Ezután érkezhet még egy sztár, mégpedig a brazil középpályás Thaisa Moreno, aki a válogatottal még lejátszik néhány mérkőzést, de a híresztelések szerint ő lehet a Tacon-csajok egyik legnagyobb erősítése. A női világbajnokság összes mérkőzését is végigjátszó hölgy személyében így kezd kialakulni egy igazi női Galaktikus csapat. Kíváncsiak vagyunk majd a szereplésükre, és a szezon során hírt adunk majd eredményeikről.

Kép: esportesmais.com.br

 

És noha Marcelo gyakran látogat nézőként is a pályákhoz, mindeddig ezt a fia, Enzo kedvéért tette, aki a Real Madrid utanpótlás csapatában nevelkedik (hol máshol?). Most viszont a lányokra volt kíváncsi, noha egyes források szerint a klub vezetősége kérte (utasitotta?!) sztárjait, hogy amennyiben erre idejük van, nézzék meg a női csapat meccseit, támogatva jelenlétükkel a lányokat. Ezúttal viszont Enzo is Marceloval a pálya széléről figyelte a mérkőzést.

Kép: El Español

Spanyolországban nem hogy nő a női labdarúgás ázsiója, de már kifejezetten népszerű. Talán nem is kell már sokat várni arra, hogy a tévé is közvetítse a mérkőzéseket. A mérkőzést egyébként a Sevilla csapata nyerte szoros 2-3-as végeredménnyel, melynek rövid összefoglalóját a gólokkal ezen a videon meg lehet tekinteni:

Video:YouTube