Hummels: Dortmundban többet ér egy cím, mint máshol

Mats Hummels visszaigazolása Dortmundba hetekig beszédtémát jelentett Németországban. Az átigazolás után a Kickernek adott első nagyobb interjújában beszélt a védelem vezére az ambícióiról.

A világbajnok német 2008 és 2016 között kétszer is ünnepelhetett bajnoki címet Dortmundban, mielőtt hazatért volna nevelőegyesületéhez. Most azonban a Dortmundnak szüksége volt egy rutinos vezérre a védelmébe, ezért visszavásárolta korábbi kapitányát. Hummels nagyon is tisztában van vele, hogy nem kizárólag sportszakmai okokból térhetett vissza, hanem, hogy vezesse az igencsak fiatal védelmet.

“A valóságba akarom átültetni azt, amit elvárnak tőlem. Jól játszani, átvenni a felelősséget, ha nem megy a csapatnak, akkor a társaim mellé álljak és bíztassam őket.”-nyilatkozta a 30 éves középhátvéd.

 

A H-betűvel kezdődő név a szurkolók többségénél már nem tabu. A dortmundiak kimondott célja idén, hogy megnyerje a bajnokságot, ami tetszik is az idei nyár csúcsigazolásának. Enélkül nem is tért volna vissza.

“Ez én vagyok. A győztes mentalitást átadni. Azt el kell ismerni, hogy Münchenben a győztes mentalitás nem a legrosszabb. Ezt több, mint 40 éve látni lehet. ENnek kell a célnak lennie, hogy ezt Dortmundban is kiépítsük.”-mondta Hummels.

Pénteken kezdődik a Bundesliga új szezonja, amit már az elején a bajnoki harcról szóló izgalom fog meghatározni. A Borussia története kilencedik bajnoki címét szeretné megszerezni.

“Dortmundban a címek sokkal értékesebbek, mint bárhol máshol. Ebben a különleges atmoszférában a klub körül, a stadionban, motivált vagyok. Amikor jól megy a csapatnak, az emberek eufórikusak és eltökéltek. A Borussia Dortmund a 3 müncheni évem alatt is szívügy maradt.”-zárta Hummels.