Atletico: hetedik mennyország

Aki egészen pontosan kíváncsi az éjszakai meccsen mi és hogyan történt, az ne ezt a cikket olvassa el. Én csak halkan megkérdezném ha tehetném az alábbiakat:

  • Kedves Zinadine Zidane, egészen pontosan mikortól is látjuk majd az új játékot, az új taktikát?! És mi is az értelme az új igazolásoknak?
  • Kedves Florentino Perez! Miért is kell ekkora nagy játékosmozgást eszközölni, ha aztán az eredmények még megalázóbbak?
  • Kedves Courtois! Nem volt egy kicsit elhamarkodott a tegnapi kijelentésed? Tudod,se Casillas, se Navas ilyeneket nem mondott,csak szerényen tették a dolgukat a kapuban. Nyerték a BL-eket, imádta őket a közönség, méltók is voltak az 1-es mezre.
Tegnap hétszer, igen HÉTSZER! kellett a lasztit a hálóból kikaparni! (Kép: Johannes EISELE / AFP)

Az Atletico Madrid nem simán győzelmet aratott a királyi Madridon, egyenesen megalázta őket. Aki a világon Madridista, az ma a reggeli kávéját szürcsölve elgondolkodik, hogy igaza van azoknak, akik tavaly Cristiano Ronaldo távozásakor feketének látták a jövőt hosszú távra. Mentálisan (is) kiveszett valami a csapatból, és nagyon ideje lenne már kimászni a letargiából. Hiába tudunk megdícsérni egy Marcelot a tegnapi játéka miatt, akinek szemmel láhatóan jót tett a nyaralás, vagy Mendy érkezésével kapott új motivációt, azok a játékosok, akiknek a nevével kapcsolatosan nem merült fel az eladás, semmit nem is tettek a játékhoz. Másik nagyon nagy baj, amikor is szeretnék signore Perez szemei közé nézni, és kérdésemmel ismét hozzá fordulni:

  • Miért nem vettük meg Joao Felixet mi? Miért kellett a következő Ronaldot éppen a városi riválisnak megszerezni, vajon Sanchezzel amikor egyeztettek, éppen nem lehetett jegyet kapni egy portugál gépre?!

Zidane számára elindult a visszaszámlálás. Ne higgyük, hogy miután szabad kezet kapott az igazolások terén, teljes bizalmat a vezetőség részéről, és mindenben érvényesülhetnek az elképzelései, Pedez majd nem őt fogja meneszteni, hiszen a Real Madridnál edző még nem élte túl, ha ősszel is ilyentén alakulnak az eredmények. Effektíve az Atletico Madrid is most szoktatja az újoncait össze a régiekkel, ahogyan a Real Madridban. Érkeztek ott is fiatalok. Mégis, náluk az éjszaka minden össze jött, a habfehéreknél meg szinte semmi.

Zidane vakarhatja a fejét…( Foto: Marca)

 

Ezt a mérkőzést inkább majd elfelejteni akarjuk, ahogyan a tavalyi szezont. Igazából az amerikai túrán nem láttuk meg az új Real Madridot, amire pedig annyira vágytunk már. Már most ide hallom a hangokat, akik nekiállnak Benzemázni. Lehet, persze, de sose higgyük el,hogy egyetlen játékos a kulcsa minden vereségnek vagy minden győzelemnek. Nem, ebben a sportban nem. Az lehet a tenisz, vagy a box, a sakk. De ez foci, kérem, itt csapat kell, csapat kellene! Azért költöttünk el lazán több, mint 300 milliót, hogy ugyanazt lássuk, mint tavaly? A drukkerek CSAPATJÁTÉKOT akarnak látni. Nem szeretnénk még egyszer arra a sorsra jutni, mint a Ronaldo- érában, nem szabad újra majd egy játékosra építkezni, ezt mindenki tudja. Ezért újjongtunk, mikor azt láttuk, hogy többen jönnek, friss vér, friss lelkesedés, friss és más játék jön velük. Nem jött. Eddig három meccs, amiket nem nyertünk meg. Három olyan csapat ellen, akiknél bőven akad majd nagyobb ellenfél a szezonban, nem leszólva az Atleticot, de azért lehet és valószínű a találkozás majd Juventussal, Liverpoolal, Bayern Münchennel, egészen biztosan a Barcelonával (bár ha ezt játszák, akkor a legnagyobb hazai rivális a katalánoknak is a matracos csapat lesz, nem mi).

De ezzel a játékkal a tavalyihoz hasonló eredményeket tudunk majd csak felmutatni

Ha hazatérve egy James is erősíti majd a csapatot, ha Bale magához térne és maradna, de halkan merem csak megsúgni: itt még Ronaldo sem segítene. Kérjük azt az új taktikát, az új ötleteket, az új játékot és az új játékosokat! Mert így baj lesz, nem is kicsi!

Képgaléria meccsről a Marca oldaláról:

https://www.marca.com/futbol/real-madrid/album/2019/07/27/5d3bb5c6268e3e006d8b4593.html