Zidane megpróbálja Vinícius-ból kihozni a legjobbat.

Eden Hazard helye szinte garantált a bal oldali támadó poszton, mivel jelenleg ő a legjobb ott. Valószínűleg a 2019/2020-as szezonra nem nagyon lesz vetélytársa Hazardnak. Ezért Zidane új pozíciót akar találni Vinícius-nak.

Zinedine Zidane terve a jövő évre, hogy Vinicius JR.-t szeretné átépíteni egy másik pozícióra. Egyrészt Hazard miatt, másrészt pedig mert sokakat lelombozott a tavalyi teljesítménye. A francia tréner terve az, hogy a jobb oldali támadó poszton játszon, hiszen ez tűnik a legjobb megoldásnak.

A dél-amerikai tehetség már mind a két szélen játszott tavaly, ám meggyőzőbb teljesítményt csak a bal oldalon nyújtott. Zidane úgy gondolja, hogy könnyen megszokhatja a jobb oldalt, és egyre jobb, és jobb teljesítményt fog nyújtani ot.

 

Már korábban is tudni, lehetett, hogy Zidane beszélt a tinédzser támadóval, hogy a belga leigazolása az ő jobbra tolódását jelenti. Az edző számára van még egy opció, ha netalán Hazard megsérülne, aki nem más, mint Marco Asensio. A spanyol előszezonbeli teljesítménye igen meggyőző volt számára.

A tavalyi szezonban a brazil legnagyobb problémája a befejezés volt, ami legkevésbé a jobb oldalon ment, tehát az idei szezonban se valószínű, hogy túl sok gólt fog lőni.

“Vannak olyan emberek, akik csak arra születtek, hogy ontsák a gólokat, ám ezen mindig lehet javítani.” Mondta Luis Garcia a MARCA-nak.

Zidane-nak nincsenek kétségei a brazil felől, és hiszi, hogy jól fog menni neki a játék a jobb szélen.

“Persze van mit javulnia. De könnyű egy ilyan játékossal azon dolgozni, hogy minél több gólt lőjön, mivel rengeteg benne a potenciál.”- Mondta Zidane.

“Később egyre jobb döntéseket fog meghozni a kapu előtt, és nem hamarkodja el a támadásokat.” -Fejezte be mondandóját.