Buffon: A mezszámáról, Sarriról és Ronaldoról

Gianluigi Buffon szolgáltatta az idei átigazolási szezon egyik szenzációját azzal, hogy egy év után visszatért a Juventushoz. Most nyilatkozott a szerződés aláírását követően.

“A 77-es mezt választottam. Ez szimbolizálja a történetemet. Ezt viseltem a Parmában is, és szerencsét hozott, szeretem. Ez a klub nem ad semmit ezüsttálcán. Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek ezért a lehetőségért, ami új tapasztalatokat ad, és érzelmeket első kézből”-mondott köszönetet a veterán hálóőr.

“Szeretném megköszönni Szczesnynek és Chiellininek, hogy felajánlották az 1-es mezt és a csapatkapitányi karszalagot, de nem azért jöttem vissza, hogy elvegyek valamit mástól.”

 

“Csak a csapatnak szeretnék segíteni. Jól van az úgy, hogy azé az 1-es, aki az első számú kapus, míg a karszalag olyan nagyszerű játékoson van, mint Chiellini.”

A klubikont természetesen Maurizio Sarriról, a klub új edzőjéről, valamint Cristiano Ronaldoról is kérdezték.

“Remek, hogy Ronaldoval együtt játszhatok. Már játszottam együtt olyan bajnokokkal, mint Neymar és Mbappé. Most a Juventusnak hála, Ronaldoval is együtt játszhatok. Nagyszerű ajándék. Sarrival már beszéltem és nagyszerű benyomást tett. Ugyanaz az ember, akit a bemutatkozó sajtótájékoztatóján láttunk.”

A klub elsőszámú célja, hogy megnyerje a Bajnokok Ligáját, Buffon erről is kifejtette véleményét:

“Nem szabad úgy nekimenni egy szezonnak, hogy csak a BL-re gondolsz. Az a bukás kezdetét jelentené. Persze, ez a legrangosabb trófea. De a döntő május végén, néha június elején van. Közte van 10 fontos hónap.”

Végezetül Buffon kifejtette, mennyire rossz látni Tottit és De Rossit, amint elválnak útjaik a Romától:

“Csalódást keltesz. Senki nem tudja jobban képviselni Rómát, mint ők ketten. Persze, vannak dolgok, akikről senki nem tud, de meg kell hozni néha döntéseket.

Megosztás:

 

×

Követsz minket Facebookon?