Napoli: leigazolták Ospina-t az Arsenalból

A Napoli véglegesen leigazolta az Arsenal kolumbiai kapusát, azután hogy David Ospina 1 évet töltött kölcsönben a Serie A klubnál.

Ospina még 2014-ben érkezett az Arsenalhoz a Nicetől 4.6 millió fontért (4 millió euró). Viszont a Premier League csapatnál eltöltött 4 szezonja alatt csupán 70 tétmérkőzésen kapott szerepet minden sorozatot figyelembe véve. 3 trófeát is elhódított az Ágyusokkal, közte 2 FA Kupát és 1 FA Community Shieldet.

A kolumbiai válogatott hálóőr tavaly nyáron került a Napolihoz kölcsönben, ahol 24 mérkőzésen ölthette magára az olasz csapat mezét. Igaz ebbe valószínűleg a kölcsönszerződés záradéka is beleszólt, mivel ha bizonyos mennyiségű játékpercnél többet kapott volna Ospina a szezon során, akkor véglegesíteni kellett volna az átigazolását.

 

Végül a Napoli mégis leigazolta a 30 éves hálóőrt, aki nem hivatalos források szerint 3.5 millió euróért váltott klubot.

Az Arsenal így köszönte meg David szolgálatát:

“Szeretnénk megköszönni Davidnak a klub sikereiben való közreműködését és az Arsenalnál mindenki a legjobbakat kívánja neki.”