Ferdinand üzent Lampardnak: “A Chelseanak szüksége van rád”

A Chelsea egykori középpályása 2018-ban kezdte meg edzői karrierjét a Derby County csapatának élén, ám hamarosan visszatérhet az angol fővárosba.

A Manchester United korábbi védője, Rio Ferdinand sürgeti Lampradot, hogy minél előbb vegye át a Chelsea vezetőedzői székét. A londoniak jelenleg edző nélkül töltik mindennapjaikat, ugyanis az előző szezonban őket trenírozó Sarri a Juventust választotta. Azóta nincs hír az utódról.

Lampard állítólag már jelezte a Derby County vezetőségének, hogy szeretne visszatérni a Stamford Brigde-re, amit Ferdinand is támogatna. Úgy gondolja, hogy Lampard lenne a legalkalmasabb a korántsem egyszerű feladatra.

 

Drogba a Instagram sztorijában jelezte az álláspontját: “Lampard meg fogja kapni a lehetőséget a Chelsea kispadján”

Majd ugyan abban a videóban Ferdinand is megszólalt: “Ki kéne nevezniük, szerintem megkapja.”

“Elfogadja? Szerintem tárgyal és szerintem megkapja majd. Ő tud tárgyalni, szóval kinevezik majd.”

“Frank, fogad el az állást. A Chelseanek szüksége van rád.”

“A barátom, megérdemli.”

Aligha gondoltuk volna, hogy Lampard edzői pályafutása ilyen jól indul, de a Derby County csapatát jól irányította az elmúlt idényben. A tavalyi szezonban a 6. helyet érte el a bajnokságban, így előbb a Leeds, majd az Aston Villa ellen a Premier League-be való feljutásért küzdöttek.

A Chelsea egykori középpályásának a Stamford Bridge nem lenne új környezet. A maga 211 góljával a klub történelmének legeredményesebb játékosa. De nem csak a lőtt gólokban emelkedik ki, hanem a megnyert trófeák számával is: a kékekkel 13-szor ért fel a csúcsra, beleértve a 2012-es Bajnokok Ligáját is, ahol büntetőkkel verték meg a Bayern Münchent.