fbpx
Breaking News

Előre le szeretném szögezni, hogy a listák szubjektívek. Hozzászólásban írjátok meg a Ti listáitokat.

5.

Ádám: Itt bajban voltam, sok igazolás ideférhet. Végül hosszas vívódás után Gelson Martins AS Monacóba igazolását tettem ide. Szerintem megmentheti a Monaco támadójátékát és ha figyelembe vesszük, hogy nyáron még fél Európa sorban állt a játékosért, akkor még nagyobb húzás. Az Atleticonál nem tudott állandó játéklehetőséghez jutni és nekik szükségük volt arra, hogy eltüntessék a fizetését.

Tamás: Gelson Martins
Nagyszerű támadó, hatalmas potenciállal, idei szezonja eddig nem úgy alakult, ahogy tervezte, elég kevés lehetőséget kapott, de a Monaconál újra szárnyakra kaphat. Ez az üzlet mind neki, mind az Atleticonak, mind a Monaconak jó lehet.
Martins újra formába lendülhet és sokat fejlődhet a Monaconál, amivel csak nyerhet az Atletico, így jövőre egy még komplettebb játékost kapnak. Míg a Monaco jelenlegi játékába biztos új színt visz majd, így megmentheti őket a kieséstől.

Zoli: Paredes 
A PSG-nek Rabiot száműzése után szüksége volt egy minőségi középpályásra, főleg azok után, hogy a nyáron nem tudtak/akartak komolyabban erősíteni. Nem titok,hogy Julian Weigl volt az első választásuk, aki eddig csak Thomas Tuchel alatt tudott klasszis szintet hozni, a távozása után pedig csak szenved. A trenszfert a Dortmund vétózta meg, akik a bajnoki harcban senkitől sem akarnak megválni.
Ennek ellenére Paredes jó igazolás lehet, a PSG-nek hosszú időre meglehet az egyik fix középpályása.

4. 

Ádám: Paqueta
AC Milanba szerződése. A sérülések miatt a Milannak nagyon kellett a kreatív játékos a középpályára. Megkapták és nem is akármilyet. Amint megszokja az európai játék stílust és iramot, még jobb lehet de már most is megmutatta, hogy miért hozták hírbe Európa szinte összes top csapatával.

Tamás: Morata
Chelseabe igazolása előtt, az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező támadó volt és még mindig klasszissá válhat, ha sikerül újra formába lendülnie és összeszednie fejben magát. Ehhez viszont játéklehetőségre és bizalomra, támogatásra van szüksége. A La Ligat ismeri és korábban is feküdt neki, nem mellesleg Madridban született és nőtt fel. Ki tudja, otthon lehet, hogy újjá születik.

Zoli: Paqueta 
A Milannak hosszú évek után sikerült leigazolnia egy olyan játékost, akit más, jelenleg jobb helyzetben lévő klubok is szívesen sorai közt tudtak volna. Paquetát a jövő brazil válogatott egyik alappillérének tartják. Habár ő igazán csak a következő szezonban fog megérkezni teljes egészében a klubhoz, és még szemmel láthatóan fel kell vennie az európai futball tempóját, ez egy jelzés a Milan részéről is, hogy a kínai vakvágány után a mostani vezetőség alatt most valóban egy sikeres csapat épülhet.

3.

Ádám: Piatek
Genoából 35 Millió Euróért az AC Milanba szerződött. Tudom-tudom könnyen lehet, hogy éppen élete szezonját futja és a jövőben nem lesz ilyen teljesítményre képes. Ha így történik, akkor a Genoától zseniális húzás a nyáron 4,2 Millióért megvett játékost majdnem 10-szeres áron tovább adni (a Milan, mivel egy összegben fizetett, kapott 5 Milliós kedvezményt), ha beválik a lengyel seriff, akkor a Milantól zseniális húzás.

Tamás: Higuain
A Higuain üzleten mindenki nyerhet. Maga a játékos, a Chelsea, a Milan és a Juventus is. A Juventus pénzt spórol továbbra is rajta és ha jó formába lendül a csatár, lesz rá egy biztos vevőjük. Sarri már korábban dolgozott együtt Higuainnal és alatta futotta élete legjobb szezonját, így ha valaki, akkor az olasz mester lesz az aki formába tudja rázni. A Milan is rengeteget spórolt rajta, mivel 9 Millió Euróval kevesebbet kell fizetniük a Juventusnak és megspórólják a játékos fizetését is.

Zoli: Higuain 
Higuain abszolút nem érezte jól magát a Milanban, és többet ártott, mint segített a csapatnak. Azzal, hogy távozott, mindegyik fél jól járt. A Milanban nem “mérgezi” tovább a légkört, a játékosnak sem kell tovább maradnia egy olyan klubnál, ahol nem tud motivált lenni, valamint a Chelsea is megoldhatja hosszú ideje húzódó csatárgondjait. Az utóbbi még kérdéses, ugyanis hiába játszott Sarri alatt Higuain élete formájában, mégis sokan befürödtek már a Premier Leaguebe való igazolással ebben a korban. A másik kétséges ok, hogy Sarri alatt jelenleg nem igazán fut a Chelsea szekere, ezért akár Higuaint is magával ránthatja. Mindenesetre ezt majd az elkövetkező hetek/hónapok megválaszolják.

2.

Ádám: Morata
Atleticoba távozása. Van rá esély, hogy a mentálisan széteső játékos Madridban összeszedi magát, de nem ezért lett második a listámon az igazolás. A Chelseanak sikerült találnia olyan csapatot akik átveszik a talán egyik legnagyobb flopját. Amennyit nyilatkozott Morata és Sarri, hogy mentálisan nincsen rendben, annak egy óriási figyelmeztetésnek kellett volna lennie a többi csapatnak és még is sikerült vevőt találni rá (jó oké… kölcsön szerződés).

Tamás: Paqueta
Nagyszerű játékos, hatalmas potenciállal, a világ egyik legjobbjává válhat, ha sikerül megszoknia az európai futballt. Kreatív, jól bánik a labdával, nem csak eredményes lehet, de a szurkolókat is elkápráztatja a játékával és még mindig csak 21 éves!

Zoli: Piatek 
Ez a transzfer számomra a Milan üzleti/tárgyalási bravúrja miatt került a második helyre. Lehet, hogy Piateknek eddig csak egy jó fél szezonja volt, de már a mozgása alapján is látszik, hogy hosszú évekre lehet a Milannak egy remek csatára. A legnagyobb bravúr, hogy kevés az esélye a bukásnak. Elment az a játékos, aki rendkívül drágán, a motiválatlanságával rontotta a közeget, és a fiatalabb, hatalmas potenciállal rendelkező utódot már csak a Higuain távozásával felszabadult pénzből is tető alá lehetett hozni. Ez nagy üzleti teljesítmény az FFP-vel megküzdő klub számára, és ha sikerülne bejutni szezon végén a BL-be, sebességet válthat a projekt, és magasabb szinről is tudnának már építkezni. A Milan BL-be való visszatérésének alighanem minden futballszurkoló örülne, ez pedig Piatek leigazolásával elérhetőbbé vált.

1.

Ádám: Higuain 
Chelseabe igazolása. Igazából ez az üzlet se kimondottan csak a vevő miatt került ide, mert igaz, hogy Higuain Sarri alatt játszott a legjobban, de 31 évesen már lutri, hogy a Premier Leagueban is olyan meghatározó tud-e lenni, mint korábban a Napoliban.
Amiért igazából ez a legjobb téli átigazolás számomra az a Milan húzása. Ragaszkodhattak volna klasszisukhoz, akinek az ősszel nem igazán ment a csapatban, de inkább kockáztattak. Mondjuk ki: Higuainnak a jelenlegi Milan visszalépés volt, nem is érezte ott jól magát, motiválatlan volt. Most a Milan kapott egy fiatalt a helyére aki élete lehetőségeként viseli a Milan mezt…
Nem Higuaint akarom lehúzni, szerintem össze fogja szedni magát a Chelseaben, viszont nem illett a Milanba és ha ezt az igazolást úgy nézzük, hogy dominó effektust inditott be, akkor ez egy win-win helyzet a Chelseanek, a Milannak és Higuainnak is.

Tamás: Piatek
Remek játékos, nagyszerű formában. Jelenleg az egyik legjobb formában levő játékos Olaszországban. A Genoanál igazán jó pénzügyi befektetésnek számít, míg a Milan kapott egy bizonyítani vágyó fiatal csatárt, akinek élete álma valósul meg, hogy náluk játszhat, ez méginkább motiválni fogja őt. Ezzel fontos lépést tett előre a Milan a BL álmai felé, ami jelentős anyagi forrása lenne a klubnak, nem beszélve a presztizsről. Ráadásul Higuain fizetési igényeihez képest potom pénzért szerződtették.

Zoli: Pulisic 
Igen, tudom, hogy ő csak nyáron fog csatlakozni a Chelseahez, de elsősorban nálam a Dortmund zseniális tárgyalása miatt került az első helyre. A fiatal amerikait már évek óta hatalmas sztárként kezelik hazájában, hatalmas marketinglehetőségek vannak benne, és már szezonokkal ezelőtt a legnagyobb PL-csapatokkal hozták szóba. Mivel már csak másfél év volt hátra a szerződéséből, óriási bravúr volt a Borussia részéről 64 Millióért elpasszolni úgy, hogy igazából még sosem volt stabil tagja a kezdőnek, ráadásul, mivel a bajnoki harc közben rá is nagy szükség lehet, egy esetleges sérülés esetén, sikerült kialkudni a szezon végéig való visszakölcsönt. Ebbe a Chelsea a lehetséges átigazolási kizárás miatt ment bele, ráadásul, ha igazak a hírek, a londoniak lemondtak a Thorgan Hazardra érvényes visszavásárlási jogukról, mivel a sárga-feketék őt szeretnék a nyáron leigazolni.
Összegezve, minden fél jól járt. Pulisic álma mindig a PL volt, a Chelsea szerzett egy remek potenciállal bíró, marketing szempontból is értékes fiatalt, a Dortmund pedig óriási pénzt kapott egy lejáró szerződésű cserejátékosért, akit fél évre még meg is tarthatnak.

Jöjjön a bónusz kör

Az olyan igazolásokat nem vettük figyelembe, amiknél a játékos valójában majd csak nyáron csatlakozik új csapatához. Most jöjjön egy lista ezekből:

3. Pulisic 
Chelseabe igazolása. A londoni csapat kapott egy tehetséges, fiatal, Európában már jól bizonyító (ez a szezon nem úgy sikerült neki, mint gondolta) amerikai játékost. Az amerikai nagyon hangsúlyos, mert óriási marketing értéke van, a Chelsea bevételei jelentősen meg fogják érezni az érkezését. A Dortmundnak se volt ez rossz üzlet, mert jó pénzt kaptak egy elvágyódó játékosért.

2. De Jong
Barcelonába igazolása. A jövő középpályása, aki már a jelenben is Barca középpályájának a legjobbja lehet. Óriási igazolás és Arthurral 10 évig tökéletes párost alkothatnak.

1. Ramsey 
ingyen a Juventushoz igazolt. De Jong leigazolását nagyobbra tartom, viszont ár/érték arányban messze felülmúlja a Juve munkája a Barcáét. Ingyen ilyen játékost ritkán szerez meg egy másik csapat, nem is értem, hogy az Arsenal miért vonta vissza a szerződési ajánlatát…

Zoli: Morata 
A Chelseanek sikerült megszabadulnia a Torres utáni legnagyobb floptól. Már másfél éve is érthetetlen volt számomra, hogy lehetett egy olyan játékosért 60+ Millió Eurót fizetni, akinek még nem volt 15 gól feletti szezonja, valamint még soha, egyetlen klubjában sem volt stabil kezdő. Az utolsó Realos szezonja megtévesztő lehet, akkor egész jól termelt, azonban a góljai többségét csereként, már egy megnyert meccsen, motiválatlan védelmek ellen sikerült belőnie a 4., 5. gólt. Egy jó csatár a fontos gólokat szerzi, ez pedig szerintem Moratára nem igaz.
Sokan mondják, hogy nem érzi jól magát Angliában, de véleményem szerint ez nem mentség a rengeteg ordító helyzet elpuskázására.

Close
Share via

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás