Sarri Saponarához hasonlította Moratát

Maurizio Sarri a Chelsea edzője Alvaro Moratát a korábbi Empoli középpályáshoz, Riccardo Saponarához hasonlította, mert szerinte mentális törékenységük befolyásolja a tehetségüket. Morata jól kezdett a Chelseaben, de utána rémálom lett számára a szezon és nagyon nehéz időszakon ment keresztül 2018-ban. Csak 6 gólt lőtt a Premier Leagueban az idei naptári évet figyelembe véve, ebből 5 az idei szezonban született. Továbbra is sok kívánni valót hagy a teljesítménye maga után és a befejezéseknél többször is meglátszik az önbizalom hiánya.

Sarri szerint a spanyol válogatott játékos hasonló Saponarához, akit az Empolinál edzett korábban. A korábbi U21-es, olasz, válogatott játékos úgy játszott, hogy az AC Milan leigazolta, de végül a még mindig csak 26 éves játékos nem igazán tudta azt az utat bejárni, amire a tehetsége alapján következtetni lehetett. Sarri szerint Morata hasonlóan törékeny mentálisan.

“Nehéz,” -mondta az edző újságíróknak. “Az Empolinál volt egy csodálatos tehetségem, Riccardo Saponara, akit végül eladtunk az AC Milannak. Az egyik legjobb játékos, akit valaha láttam, de sajnos mentálisan törékeny volt. Álvaro 4 vagy 5 gólt szerzett a legutóbbi 6 mérkőzésén, szóval nem látok nagy problémát. Remélem még hozzátesz a szezonban. Minden idényben 15 vagy 16 gólt szerez, szóval valahol az átlagánál van. Minden héten beszélek vele, de a pályán egyedül van. Szerintem jelenleg nem úgy játszik, ahogy tehetsége engedné. Nehéz helyzet.”

Megosztás:
Láttad már?
Cresta Posts Box by CP