A Real Madrid szeretné leigazolni Brahim Diazt.

A Real Madrid nagyon érdeklődik a Manchester City spanyol játékosa, Brahim Diaz iránt és közeli források ezt meg is erősítették az ESPN-nek, hozzátéve, hogy a játékos hamarosan döntést hoz a jövőjével kapcsolatban és nagyon valószínű egy januári csapat váltás.

Korábban a Malagánál is megforduló Diaznak lejár a szerződése juniusban és január 1-től hivatalosan is tárgyalhat más klubokkal. A City mindenesetre a télen még eladhatja értéke alatt, de legalább nem ingyen távozik.

Az ESPN forrásai szerint a Premier League listavezetőjének ajánlata továbbra is él, de a játékos nemcsak a Madridtól vár ajánlatot, hanem már több európai, élvonalbeli klubtól is felkeresték a játékos ügynökeit.

 

A Borussia Dortmundot és PSG-t is szoba hozták a Spanol U21-es válogatottal, aki az idén csak két mérkőzésen kezdett a Cityben, azok is a Carabao Kupában vannak, hiába Ő lőtte mindkét gólt a Fulham elleni győzelem alkalmával.

A források szerint Diaz nem volt hajlandó a City spanyol testvércsapatához a Gironahoz távozni, mert szeretett volna maradni és kiharcolni az első csapatba kerülést. Október könyérkén a játékos már igencsak frusztrált volt a kevés játék perce miatt.

Guardiola egy nyilatkozatában azt mondta, hogy nagyon kevés 19 éves játékos kap rendszeres játéklehetőséget Európa top csapataiban és a Citynél ott játszik Raheem Sterling, Leroy Sane, Riyad Mahrez és Bernardo Silva is támadó középpályás poszton.

“Nagyon egyszerű Brahim helyzete,” -mondta a City edzője múlt héten. “Ha nem akar maradni, akkor távoznia kell.”

Az AS szerint a Real Madrid hajlandó 5 és 10 Millió Euró közötti összeget fizetni a Citynek januárban a játékosért, miközben hat éves, jelentősen nagyobb összegű szerződést ajánlanának a játékosnak. Ez az igazolás kiválóan illeszkedne Florentino Perez azon tervébe, hogy összegyüjti a legtehetségesebb spanyol játékosokat, Isco, Marco Asensio, Jesus Vallejo, Dani Ceballos és Alvaro Odriozolat már leigazolták az elmúlt években.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Diazt a spanyol Media Base Sports képviseli, ami Guardiola testvérének és egyben ügynökének az ügynöksége.