Sarri szeretné megtartani David Luizt és Cesc Fabregast, de..

Maurizio Sarri megerősítette, hogy szeretné ha David Luiz és Cesc Fabregas is követnék Cesar Azpilicueta példáját és szerződést hosszabbítanának a klubbal de elismerte, hogy ezt nehezíti a Chelsea azon politikája, hogy 30 év felett csak egy éves szerződést ajánlanak a játékosoknak.

“Beszéltem erről a klubbal egy hónapja.” -mondta Sarri. “Tudom jól, hogy nem egyszerű, de szerintem meg tudunk állapodni mindkettőjükkel.”

“Fontos játékosok. Nehéz olyan szintű hátvédet, mind Luiz és olyan technikás középpályást, mint Fabregast találni. Szeretném, ha maradnának.”

 

Megkérdezték Sarrit a 30 év fölöttiekre vonatkozó szerződés politikájukról: “A megállapodás nagyon nehéz e-miatt. A klub rövid szerződéseket szeretne, de a játékosok meg hosszú távúakat. Szóval tényleg nehéz, de a végén megoldást fogunk találni rá.”

“Szerintem David és Cesc is igazi vezető. Szóval nagyon fontos nekem, az edzőknek és a játékosoknak is, hogy itt maradjanak.”

“Ahogy mondtam már, tudom hogy nehéz a megállapodás. A probléma az, hogy egy, kettő vagy három/négy éves szerződés legyen, de szerintem a klub megtalálja majd a megoldást.”

Ruben Luftus-Cheek jövője is kérdéses a Chelseanél, a 22 éves játékos nagyszerűen játszik az elmúlt hetekben, de még mindig nem volt kezdő a Premier Leagueban és szeretne több játékidőt.

“Játszott pár mérkőzést az Európa Ligában és a Liga Kupában, természetesen a Premier Leagueban is, még ha ott kezdő nem is volt.” -mondta Sarri. “Nagyon fontos számunkra. Az elején nem igazán értette meg, hogy mit várok el tőle, de fejlődik és ahogy az utolsó két-három meccsen játszott, azzal nagyon elégedett vagyok.”

“Szeretném ha maradna, szóval esély sincs arra, hogy távozzon januárban.”

A Chelsea a Wolves ellen játszik szerdán, nincs komolyabb sérültjük, Mateo Kovacic (boka) és Marcos Alonso (hát) kisebb problémákkal küzd, de a kezdés előtt fog kiderülni, hogy játszhatnak-e vagy sem.