Robbie Keane visszavonult

A 38 éves játékos karierje a Wolvesnál kezdödőtt 1997-ben és 11 különböző klubban játszott, köztük a Tottenhamben, a Liverpoolban, a Leedsben és a LA Galaxyban.

A csatár 325 gólt szerzett 737 klub mérkőzésen és az Ír válogatottban is 68-szor betalált, ezzel hazája legeredményesebb játékosa.

“Ma, 23 csodálatos év után, hivatalosan is bejelentem, hogy befejezem profi labdarúgó karrieremet.” – áll Keane közleményében. “Karrierem jóval túllépte azt, amit még Dublinban felnőve reméltem.”

 

“Karrierem csúcspontja az volt, hogy kapitánya lehettem hazámnak. Nincsenek szavak rá, hogy leírjam mennyire büszke vagyok arra, hogy Ír vagyok. Remélem büszkévé tettem a szurkolókat, amikor a kapitányi karszalagot viseltem.”

“Nagyon büszke vagyok rá, hogy 325 gólt lőttem 737 klub mérkőzésen és 68 gólt szereztem 146 válogatott mérkőzésen. De számomra, a legfontosabb, hogy a családomat büszkévé tettem és köszönöm azokat a barátságokat, amiket ez a csodálatos játék adott.”

Keane nem titkolta, hogy szeretne a labdarúgásban maradni és azért vonult vissza, hogy új munkájára koncentrálhasson, hiszen Ő lesz a frissen kinevezett Mick McCarthy, Ír szövetségi kapitány asszisztense.

McCarthy alatt mutatkozott be a válogatottban Keane 1998-ban Csehország ellen és a páros sikeres időszakot töltött együtt, amikor Írország a legjobb 16 közé jutott a 2002-es Világbajnokságon.

“Az egyik fejezet véget ért, de új, izgalmas történet kezdődik.”-mondta Keane. “Hihetetlenül büszke vagyok, óriási megtiszteltetés és izgatott vagyok, hogy Mick McCarthy és Terry Connor mellett dolgozhatok az Ír válogatottnál a következő években.”

“Ez a munka hatalmas szenvedéllyel, energiával és lelkesedéssel jár. Remélem képes leszek a tapasztalatommal hozzájárulni az Ír labdarúgás fényes jövőjéhez.