Cristiano Ronaldo rekord beállításra készül, Lewandowski pedig fontos mérföldkőhöz ért.

A Bayern München szeretné elfelejtetni hétvégi csúfos eredményét, Robert Lewandowski egy fontos Bajnokok Ligája mérfőldkőhőz érkezhet a Benfica ellen. Nem csak a német óriás az egyedüli aki szeretne visszavágni. A Manchester City azzal az Olympique Lyonnal néz farkas szemet, akik már legyőzték egyszer az idei sorozatban.

A City csoport riválisa, Hoffenheim különös sorozatát tarthatja életben, míg Cristiano Ronaldo rekordot dönthet.

Beharangozónk az Opta segítségével készült.

 

 

AEK Athens v Ajax

3 – az Ajax megnyerte mindhárom korábbi találkozójukat, az összesített gól arány 7-1.

4 – az AEK az egyik a két csapat közül, akik elvesztették mind a 4 csoport meccsüket az idei szezonban (másik csapat a Lokomotiv Moszkva). Sose kaptak ki még sorozatban 5-ször a BL-ben.

Bayern Munich v Benfica

9 – A Bayern még sose kapott ki a Benficától (6 GY, 3 D), legutóbbi találkozójukon Liszabonban 2:0-ra nyertek.

49 – Robert Lewandowski 49 gólt lőtt 76 BL mérkőzésén. A hatodik játékos lehet a sorozat történetében, aki eléri az 50 gólt, a lengyel csatár mindezt a harmadik leggyorsabbként érheti el.

Lyon v Manchester City

1 – A Lyon mindössze 1 mérkőzésen kapott ki a legutóbbi 10, angolok ellen lejátszott mérkőzésén (3 GY, 6 D), az a vereség az Arsenal ellen 2001  Februárjában volt.

12 – A City szerezte a legtöbb gólt az idei BL-ben, 12-szer találtak be a 4 csoport mérkőzésükön.

Hoffenheim v Shakhtar Donetsk

12 – A Hoffenheim a legutóbbi 12 európai kupában lejátszott mérkőzésén rúgott és kapott is gólt.

14 – A Shakhtar nem tudta lehozni kapott gól nélkül a legutóbbi 14 Bajnokok Ligája mérkőzését, ezeken összesen 30 gólt kaptak.

CSKA Moscow v Viktoria Plzen

14 – A Plzen kapta a legtöbb gólt az idei Bajnokok Ligájábán, szám szerint 14-et.

24 – A CSKA állította ki a legfiatalabb kezdőt a Bajnokok Ligája idei szezonában (átlag 24 év 20 nap), míg a Plzen a legidősebbet (29 év 309 nap)

 

Roma v Real Madrid

2 – A Real Madrid a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzéséből kettőt is elveszített a Bajnokok Ligája csoport küzdelmeiben, ez több mint amennyit az azt megelőző 26 mérkőzésén összesen (18 GY 7D 1V).

13 – Az előző BL kezdete óta csak Ronaldo (16) szerzett több gólt a BL-ben, mint Edin Dzeko a Romából (13).

 

Juventus v Valencia

0 – A Juventus a legutóbbi hazai mérkőzésén kikapott a Manchester United ellen, még sose vesztettek hazai pályán, kétszer egymás után, európai kupa sorozatban.

32 – Cristiano Ronaldo 32 különböző csapat kapujába talált be a Bajnokok Ligájában. Ha betalál a Valencia ellen, azzal beállítja Raúl vonatkozó rekordját.

 

Manchester United v Young Boys

3 – A Manchester United nem tudott győzni a legutóbbi három BL hazai mérkőzésén (1D 2V), ezt a sorozatot még soha se nyújtották 4 mérkőzésre.

5 – Romelu Lukaku a legutóbbi 3 Young Boys elleni mérkőzésén összesen 5 gólt szerzett, mind az 5 gólt az Everton színeiben, a 2014-15 Európa Liga mérkőzéseken szerezte.