Szomorú nap a Del-Amerikai labdarúgásban

Tegnap tartották volna eredetileg a River Plate – Boca Juniors Libertadores Kupa döntő visszavágóját. Az első mérkőzés 2:2-es döntetlennel ért véget.

Ahogy már tegnap beszámoltunk róla, a Boca csapat buszát megtámadták a River szurkolói. 3 játékost, köztük a csapatkapitányt is kórházba kellett szállítani, a csapatok szerették volna elhalasztani a mérkőzést és egy másik napon lejátszani. A FIFA, CONMEBOL és Fox hármas viszont erősködött, hogy pár órás csúszással, de lejátszható a mérkőzés, kizárással is fenyegetőztek.

Miután a 3. halasztás után úgy döntöttek, hogy másnap fogják lejátszani, a távozó drukkerek között tört ki a káosz és pánik. Több helyen is heves összecsapások voltak a szurkolók és rendőrség között.

 

Végül Domínguez a CONMEBOL hivatalos tweeter csatornáján posztolt egy tweet sorozatot az esetről, ennek a fordítása következik most:

“Szomorú nap ez a Dél-Amerikai labdarúgásnak.”

“A CONMEBOL együtt érez a játékosokkal, családjaikkal és mindenkivel akit érintett. Az egyik legnagyobb sport eseménynek kellett volna lennie, de beszennyezték.”

“A CONMEBOL elítéli ezt az erőszakos büncselekményt, ami más emberek életét veszélyeztette. Hivatalos sportolókat támadtak meg, több millió szurkolót érintett és szégyent hoztak klubjukra, a labdarugásra, az országukra és a kontinensre is.”

“A CONMEBOL az illetékes hatóságok azonnali fellépését követeli és minden együtt működést felajánl, hogy sikerüljön az elkövetőket azonosítani, letartóztatni és felelősségre vonni.”

“Nem követhetnek el ilyet következmények nélkül. A törvény teljes súlyával kell lesújtani az elkövetőkre.”

“A CONMEBOL kéri a felelős szervezeteket, hogy erősítsék meg a protokollt és duplázzák meg az erőfeszítéseiket, hogy a garantálni tudják a játékosok, a technikai személyzet és a szurkolók testi épségét vasárnap este.”

“A CONMEBOL azt kéri, hogy vasárnap este a döntőt békében, tisztelve a másikat rendezzék meg és a legszebb arcát mutassa a Dél-Amerikai labdarúgás a világnak. Megkérünk minden szurkolót aki hasonló értéket vall az a #SudamericaQuiereFutbolEnPaz (Dél-Amerika békét szeretne a labdarúgásban) hastaggel fejezze ki együttérzését.”

“Felhívom mindenki figyelmét a Dél-Amerikai labdarúgásban, hogy fogjuk össze a legfontosabb célért, hogy megállapíthassuk okait, majd meg is fékezhessük az erőszakot, ami minden évben áthatja labdarúgásunkat.”