Robertson közel volt, hogy a Stokehoz csatlakozzon a Liverpool helyett.

Andy Robertson, amikor elhagyta a Hullt, közel volt ahhoz, hogy a Liverpool helyett a Stokehoz igazoljon.

Miután a Hull kiesett a Premier League-ből, a Skót kapitányt a Liverpool 8 Millió Fontért igazolta le 2017 nyarán. A gyenge kezdet után, Jürgen Klopp egyik legfontosabb játékosává vált.

Robertson egyik legfrissebb interjújában elárulta, hogy Mark Hughes, aki akkoriban a Stoke edzője volt, nagyon le akarta igazolni.

 

“A Stoke nagyon érdeklődött irántam.” -mondta Robertson az Open Goal youtube csatornának adott interjúban.

“Mark Hughes nagyon kedvelt és ugy gondolom jól elcsevegtünk.”

“Szóval úgy éreztem ez egy nagyszerű lehetőség, a top 10-ben végeztek abban a szezonban és nagyon gondolkoztam, hogy a Stokenál folytatom.”

“Tényleg nagyon gondolkoztam és akkoriban Mark Hughes alatt szép focit is játszottak. Ott volt Erik Pieters is, nem voltam teljesen biztos benne, hogy nem-e a tartaléka leszek, nagyszerű szezonja volt.”

Abban a szezonban augusztus és december között Robertson csak 10 mérkőzésen lépett pályára a lehetséges 30-ból a Liverpoolban, mert meg kellett tanulnia Klopp rendszerét és csak akkor kapott lehetőséget amikor Alberto Moreno megsérült.

A 24 éves játékos elmondta, hogy nehéz időszak volt számára: “Az edzéseken, a magabiztosságom kicsit eltűnt és Klopp azt mondta: ‘Ez nem történhet meg, eljön majd az idő amikor szükségem lesz rád.’ és tényleg így történt miután Alberto megsérült, szerencsétlenségére, mert előtte jól játszott.”

“Tudtam, hogy eljött a lehetőség és meg kell ragadnom, szerencsére sikerült.”

forrás