Mbappé: itt az idő a válaszra.

Kylian Mbappé a Clairfontaine edzőközpontban adott interjút az újságíróknak, a holland válogatott ellen elszenvedett vereségről, az Uruguay elleni meccsükről, a PSGről és a két csapattársáról Cavaniról és Neymarról.

-Mit gondolsz a Rotterdami vereségről?

-Megtörtént, de nem jött jókor. Fáradtak voltunk? Igen, de nagyszerű játékosaink vannak. Elvileg 60 mérkőzést kéne szezononként játszanunk. Nem tudtunk reagálni rá se egyénileg se csapat szinten. Hugo Llorison kívül egyikünk sem játszott igazán jól, szóval mondhatjuk, hogy csalódást keltő volt a teljesítményünk.

-Így a keddi Franciaország-Uruguay mérkőzés kevésbé lesz barátságos mérkőzés?

-Igen. Fontos lesz, hogy válaszoljunk… muszáj jól játszanunk a hazai közönség előtt és megmutatnunk, hogy ki a jobb.

-Marseilleben, megerősítetted, hogy vezető vagy a PSGnél. Lehetséges, hogy a válogatottnál is Te tartod a motivációs beszédet?

 

-Amikor beszélek, akkor a pályán vagyunk. Pályán kivül csak egy játékos vagyok 20 válogatottsággal és tudom, hogy hol a helyem. De persze nehéz helyzetben nekem is vállalnom kell a felelősséget. Pénteken nem tudtuk, hogyan csináljuk.

-Küldtél üzenetet Cavaninak, hogy feltüzeld?

-Cavaniban már ég a tűz, nem volt szükséges (nevetett). Neymarnak küldtem egy Whatsapp videót Cavani szabálytalanságáról és nevetett (Cavani sárgát kapott egy keményebb szabálytalanságéért a csapattársaval Neymarral szemben a Brazil – Uruguay barátságos mérkőzésen pénteken.) Tényleg semmi, mindannyian igyekszünk a legjobbunkat hozni a válogatottban, de ez nem akadályoz meg minket, hogy együtt játszunk a PSG-ben és megöleljük egymást.

-Ugyanaz a játékos vagy a Francia válogatottban és a PSGnél is?

-Nem. A PSG az más, van egy játékos aki mindannyiunknál jobb, Neymar … a válogatottban ugyanazon a szinten állunk.

-Mi a motivációd még, így hogy 20 évesen már Világbajnok vagy?

-A Bajnokok Ligája, besöpörni minden Franciaországban a PSGvel, jó egészség, az Európa Bajnokság két év múlva (mosolyog). Győzni, győzni szeretnék.