Felfüggesztették a bírót a “kő, papír, olló” miatt.

David McNamara súlyos árat fizetett azért, hogy elfelejtette betenni a zsebébe az FA hivatalos érmét a Női Szuper League mérkőzés előtt és végül kő, papír, ollóval döntötték el, hogy ki kezdjen a mérkőzésen.

Az FA McNamarát három hétre felfüggesztette az eset miatt, ami a Manchester City Reading meccs előtt történt. A bíró az öltőzőben felejtette a hivatalos FA érmét, így érme feldobás helyett Step Houghtonnak (aki az Angol női válogatott csapatkapitánya is) és Kirsty Pearcenek ezzel a játékkal kellett eldöntenie, melyikük csapata kezdjen.

Joanna Stimpson az FA női játékvezető bizottságának igazgatója szerint, örült egy eset volt. Kommentátorként volt jelen az esetnél és szerinte ahelyett, hogy McNamara visszarohant volna az öltözőbe az érméért inkább kitalálta, hogy a játékkal döntsenek, így a mérkőzés időben kezdődhetett.
“Ez ellen nincs mentség.” -mondta Stimpson. “Fel kellett volna jobban készülnie. Ez nem volt túl profi. Az a szabály, hogy érme feldobással kell eldönteni. Nem hiszem, hogy ez olyan dolog, ami felett könnyen el lehetne siklani.”

 

A bíró már elve a kritikák kérésztüzében volt, miután McNamara a múlt hónapban csak sárga lapot adott egy szabálytalanságért, ami miatt Drew Spence (Chelsea) eltörte Kim Little (Arsenal) lábát, így a skót válogatott játékosnak 10 hetet kell kihagynia.