A Liverpoolt is elérte a Football Leaks botrány

A FIFA az Anderlechtet is vizsgálja, Jérémy Doku miatt. A Mediapart szerint az belga klub megengedte a Liverpoolnak, hogy tárgyaljon a még csak 16 éves játékossal, ami valószínűleg összefügg Lazar Markovic kölcsönadási szerződésével.

Herman Van Holsbeeck (az Anderlecht korábbi elnöke) azt mondta az EIC-nek, hogy a Liverpool kényszerítette őket rá: “Nem volt választási lehetőségünk. A Livepool az átigazolási ablak utolsó órájában azt mondta: oké, vihetitek Markovicot, viszont mi akkor tárgyalhatunk Dokuval. Nem kerül ez nektek semmibe se.” Az Anderlecht “komoly nyomás alatt volt a rossz eredményeik miatt és csak Markovic szerződtetése lehetett volna az egyetlen lehetőségük, így Dokut fel kellet áldozni érte.” Jelenleg Doku még mindig az Anderlecht játékosa.

Az ilyen fajta nyomás gyakorlás súlyos megsértése a FIFA szabályzatának. Amennyiben bebizonyosodik, hogy valóban így történt a Liverpool komoly büntetéssel nézhet szembe.

 

A Football Leaks szerint Belgiumban történik a legtöbb átigazolási szabály sértés.

Az idén a belga hatóságok átfogó razziákat tartottak kluboknál, lefoglaltak rengeteg dokumentumot, kihallgattak játékosokat, ügynököket, edzőket és klub vezetőket is.