Dembelenek meg kell tanulni, hogy a foci 24 órás munka. – Pique

Dembele a múlt héten újból elkésett és kihagyott egy edzést, így megint a reflektor fénybe került linksége miatt. Csapattársa Pique szerint itt az ideje, hogy a francia játékos megtanulja a foci 24 órás állás.

Dembele nem került be a Barca keretébe a hazai, Betis elleni, 4:3-as vereség alkalmával, a helyi média szerint azért, mert nem jelent meg a csütörtöki edzésen, amiről nem értesítette a klubot és emellett elérhetetlen is volt több mint 90 percig.

“Voltunk mi is fiatalok és követtünk el hibákat.” -mondta Pique a riportereknek vasárnap.

 

“Próbálunk neki segíteni, megérteni, hogy a foci 24 órás állás és ennek megfelelően kell élnie. Megvagyok róla győződve, hogy fejlődni fog, tisztelni fogja az edző döntését és megérti, hogy csak segíteni szeretett volna neki.”

A 21 éves francia támadónak nem igazán sikerült még beilleszkednie a Barcelonába, mióta tavaly augusztusban a Borussia Dortmundtól átigazolt, hogy betöltse a Neymar távozásával keletkezet űrt a pályán.

Játékidejét különböző sérülések is hátráltatták, de többször vétett a klub szabályzata ellen, például amikor elkésett a csapat találkozóról az Inter elleni októberi Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.

“Segíteni szeretnénk neki, nagyon fiatal még, rengeteget fejődhet hiszen nagyon tehetséges.” -mondta Pique Dembeleről. “Ő ugyanolyan játékos, mint a többiek és az edző ma úgy döntött, hogy nem nevezi a keretbe. Biztos vagyok benne, hogy tanulni fog belőle.”