Favre: a Bayern továbbra is versenyben van a bajnoki címért

A Borussia Dortmund edzője Lucien Favre szerint továbbra sem lehet leírni a Bundeliga bajnoki verseny futásból a Bayern Münchent, még a 3:2-es Der Klassiker győzelmük után sem.

Szombaton a Signal Iduna Parkban Marco Raus kétszer is egyenlített Robert Lewandowski találatai után,  majd Paco Alcacer a 73. percben belőtte a győztes gólt és így a Dortmund nagyon értékes 3 ponttal gazdagodott.

A BVB továbbra is 4 pont előnnyel vezeti a táblázatot a Borussia Mönchengladbach előtt, de a Bayern Münchentől 7 pontra távolodtak el.

 

Favre visszautasította, hogy leírja a Bayern Münchent és azt mondta, hogy a bajnoki verseny továbbra is él.

“A tabella élén vagyunk a Bundesligában és a Gladbach a második.” -mondta a sajtó konferencián. “Ki a harmadik? A Bayern, nagyon közel vannak.”

“Ott van a Leipzig, a Gladbach és természetesen a Bayern München főleg akkor, ha úgy játszanak, mint ahogy ellenünk tették.”

“Le a kalappal a csapatom előtt, hogy kétszer is visszajöttek hátrányból.” -folytatta Favre. “95 perc után elmondhatom, hogy ez megérdemelt győzelem volt, az első félidő után persze másként ítéltem volna meg. A Bayern dominált az első 30 percben. Nagyon intenzíven játszottak abban a periódusban.”

“Sok mérkőzésüket láttam, de egyiken se játszottak ilyen erősen az első fél órában. Örültem, hogy csak 1:0-as hátrányban voltunk az első félidőben, mert tudtam, hogy nem fogjuk tudni tartani azt a tempót. Aztán a félidőben változtattunk és így sokkal jobban játszottunk a második játékrészben.”