Tite: Rodrygo érettebb, mint Vinicius

Tite, Brazília szövetségi kapitánya egy interjúban elmondta a véleményét Rodrygoról és Viniciusról. A két brazil tinédzsert 85 Millió Euróért igazolta le a Real Madrid. Vinicius már a nyáron csatlakozott a Realhoz, érte 40 Millió Eurót fizetett csapata a Flamengonak. Rodrygo a következő nyáron fog csak Madridba érkezni és a Santosnak 45 Millió Eurót kellett fizetni.

A Globobesporte-nak adott interjúban Tite azt mondta, hogy úgy érzi Rodrygo jobban felkészült a legnagyobb szinten játszani, mint Vinicius, hiába 6 hónappal fiatalabb.

Amikor megkérdezték tőle, hogy elgondolkozott-e azon, hogy meghívja a Brazil válogatottba Tite azt felelte, igen elgondolkozott rajta, de a 18 éves játékos problémáiról is beszélt.

 

“Távozott a Flamengotól és hozzá kellett szoknia az edzésekhez a Real Madrid csapatával, anélkül hogy játszott volna, szóval nehéz időszak volt neki.” -mondta Tite.

“Beszéltem Carlos Amadeuval (Ő az U20-as Brazil szövetségi kapitány) és azt mondta, hogy ‘Viniciusnak hihetetlen képességei vannak, amivel felkelti a média érdeklődését. Az edzéseken nyugodt és egyszerű, de lenyűgözi a médiát.’ Nagyszerűen cselezik, rengeteg 1-1 elleni helyzetet felvállal, de egy kis változatosság ráférne.”

Az a változatoság Tite szerint Rodrygoból nem hiányzik: “Rodrygo nagyon változatos. Jair Ventura (a Corinthians edzője) azt mondta nekem, hogy olyan mint egy veterán, nagyon érett döntetéseket hoz. Be tud lépni a vonalak közé, meg tudja tartani a labdát, irányt tud váltani, ha van helye és cselezni is tud.”

“Lenyűgöző milyen döntéseket hoz, fejben olyan mintha 25 éves lenne. De még nincs meg hozzá a megfelelő fizikai ereje. Ellenben Viniciusnak meg van, de ő inkábbb egyéni játékos. Neki is van esze a focihoz, meg tudja fogadni a tanácsokat és fejlődik.”