FIFA vizsgálat indult a Manchester City ellen

A Manchester Cityt vizsgálja a FIFA, mert valószínűleg megszegte a klubok tulajdonosi viszonyára vonatkozó szabályt a dán FC Nordsjaellanddel kötött szerződéssel.

A dán Politiken újság azt állítja, hogy a Premier League bajnok szerződést kötött a Nordsjaelland klubbal 2016 májusában, amivel előjoguk van bárkit leigazolni a dán klub Right to Dream ghánai akadémiájáról az elkövetkező 4 évben.

A szerződés állítólag kimondja, hogy “amennyiben a Manchester City le akarja igazolni az FC Nordsjaelland bármelyik afrikai tehetségét, akkor a dán klubnak mindent meg kell tennie, hogy az üzlet megvalósuljon.”

 

Ha igazak a hírek, akkor ez azt jelentené, hogy egy harmadik fél befolyást szerzett egy másik európai klubban.

A Fifa ezt a fajta üzleti tevékenységet 2015-ben betiltotta, több nagy klubot is megbüntetett már a megszegésért, például a Sevillát és az FC Twentet is.

A City üzleti tevénykesége mikroszkop alatt volt a múlthéten a német Die Spiegel FFP megsértésről szóló cikk sorozata után.

A Fifa sajtószóvivője azt nyilatkozta: ” A Fifa vizsgálja az ügyet.”

A City nem nyilatkozott még az esetről.

A labdarúgás vezetői már vizsgálják, hogy a City megszegte-e a szabályokat 18 éven aluli játékos leigazolásánál, ha bűnösnek találják őket, akkor kizárhatják a klubot az átigazolásokból.

A Barcelonát 2014-ben két átigazolási időszakból is kizárták, amikor hasonló ügyben bűnösnek találták.

Megosztás:

 

×

Követsz minket Facebookon?