Sarri kellemes problémákkal küzd a középpályán

Maurizio Sarri a tegnapi mérkőzés után a BT Sportnak beszélt Loftus-Cheekről:

“Négy középpályásunk van, abból háromnak hasonló a játék stílusa.”

“Támadó szellemű középpályások, csak Kante az aki inkább védekező, szóval így nagyon nehéz a kezdőt két hasonló stílusú jatekossal pályára küldeni.”

 

“Taktikai problémánk van a középpályán.”

“A szezon elején Loftus-Cheek nagyon jó játékos volt, de most már sokat fejlődött és sokkal jobban illik ahhoz a stílushoz ahogy szeretném, hogy a csapat játsszon.”

Kante mellett Sarri a legtöbbször a nyáron igazolt Jorginhot és Mateo Kovacicet szerepelteti a középpályán, utánuk jön Ross Barkley.

Loftus-Cheek az elmúlt szezont a Crystal Palacenál töltötte, ahol nagyszerű formában játszott, 25 mérkőzésen két gól és öt gólpasszt szerzett.

Ezzel elérte, hogy Gareth Southgate figyelembe vegye az angol válogatottnál, ahol végül 2017 novemberében bemutatkozhatott Németország ellen.

Amióta kikerült a Chelsea akadémiájából 2014-ben, a középpályás mindössze 35 mérkőzésen lépett pályára minden sorozatot figyelembe véve.

A legsikeresebb szezonja a 2015-16-os volt, amikor 404 percet játszott a Premier Leagueban, ez kevesebb mint amennyit Kovacic, Jorginho és Kante elért ebben a szezonban 9 mérkőzés alatt.

Minden esetre lenyűgöző teljesítményt nyújtott a Vidi és Bate Borisov ellen az Európa Leagueban , ami talán megnyitja előtte az utat a Premier Leagueba és kezdő lehet vasárnap a Burnley ellen.

Sarri azt nyilatkozta, hogy hat-hét helyen majd változtatnia kell arra a mérkőzésre, de Jorginho, Kante és Kovacic mindhárman pihentek a Bate Borisov elleni győzelem alkalmával.

Loftus-Cheek karrierjének első mesterhármasa után természetesen magabiztos és azt mondta, hogy nagyszerű érzés volt, ahogy a társai megünnepelték.

“Nagyszerű érzés. Mindenki tapsolt és ujjongott amikor besétáltam az öltözőbe.” -mondta Loftus-Cheek.