Arthur a Barca jövője?

Azt mondják, amit a szurkolók szeretnének az szent és sérthetetlen, tegnap a Camp Nou közönsége nyilvánvalóvá tette az Inter elleni rangadón, hogy szeretnék Arthurt a kezdőben. Amikor a 77. percben Ernesto Valverde lecserélte a Brazilt és Arturo Vidal lépett a pályára, a döntést óriási füttyel fogadták a szurkolók.

Valverde csaknem másfél szezon óta keresi a megoldást, hogy kikkel pótolja Neymart és Andres Iniestat. Amikor az edző a csapathoz érkezett, a brazil sztár távozásával sima, 4-4-2 formációt kezdett el használni, Paulinho érkezése is sokat segített neki ebben. Próbált Ousmane Dembélével is pótolni, de ez a kísérlet gyorsan megbukott. Ez egyértelmű lett Rómában, amikor a rekord igazolás Philippe Coutinho a lelátóról volt kénytelen végig nézni, ahogy csapata kiesik a Bajnokok Ligájában.

Coutinho ebben a szezonban pályára léphet minden sorozatban, Iniesta már nincs. A korábbi liverpooli középpályás játszott a spanyol posztján, pedig a két játékos stílusát össze se lehet hasonlítani. Valverde sokáig egyértelműen Coutinhonak és Dembélének szavazott bizalmat, majdnem minden mérkőzésen kezdők voltak, egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a francia szélső továbbra sem kiegyensúlyozott.

 

Így az edző megadta az esélyt Arthurnak, hogy játsszon és megmutassa a fényt az alagút végén. Azóta a Barcelona megint irányítja a mérkőzéseket, a középpályájuk újra domináns és a csapat korábbi kiegyensúlyozatlansága is a múlt.

Arthur és a Barcelona kapcsolata a mennyben köttetett. Időnként, főleg Sergio Busquets-szel a pályán, a brazil az új Xavinak tűnik. A labda kezelése gyors de elegáns, meg tudja vele bontani a védelmi vonalakat, mert több védő figyelmét vonja el. Iniesta és Xavi a valaha volt talán két legjobb középpályás akik a Barcelona mezét viselték. Távozásukkal felkészültek a szurkolók, hogy talán idővel Arthur is csatlakozhat hozzájuk. A csiszolatlan gyémánt hétről hétre bizonyítja, hogy már nem is annyira csiszolatlan…