A Barca nem nyert El Clasicot Messi nélkül amióta bemutatkozott a felnőtt csapatban

Az Opta szerint Lionel Messi minden Barca győzelemnél az El Clasicokon pályára lépett, mióta bemutatkozott a csapatban 2004-ben.

Ez lesz az első El Clasico 2007 óta, hogy a Barcelonában nem fog pályára lépni Lionel Messi, miután tegnap este a csapatkapitány kéz sérülést szenvedett a Sevilla ellen. Messi amíg a pályán volt egy gólt és egy gól passzt adott a rangadón, mielőtt csúnyán esett volna. Az ötszörös aranylabda győztesnek komoly fájdalmai voltak, de úgy tűnt, hogy visszamenne a pályára játszani.

Hosszas pályaszéli ápolás után Messit bekísérték az öltőzbe az orvosok, majd később a Barcelona közleményben ismerte el, hogy a játékos jobb kezében eltörött egy csont és 3 hetes pihenő vár rá, így kihagyja a jövő hétvégi El Clasicot. 11 éve ez lesz az első olyan Barca-Real rangadó , hogy se Messi se Cristiano Ronaldo nem lép pályára.

 

Messi statisztikái az El Clasicokon (az Opta segítségével):

38 – Messi 38 Clasicon lépett pályára, ebből 17-et megnyert és 12-öt elveszített.

26 – A Barca kapitánya 26 gól szerzett a Real Madrid ellen, legutóbbi 5 El Clasicon 4-szer talált be

2 – Messi kétszer ért el mesterhármast a Real ellen, az első 2007 márciusában és a második hét évvel később a Santiago Bernabéuban

8 – a 38 El Clasicoból 8 valamilyen döntő volt, Spanyol Szuperkupákat is figyelembe véve, ezeken a mérkőzéseken 6 gólt szerzett.

35 – Messi sorozatban 35 El Clasicon lépett pályára, legútobb 2007-ben hagyott ki Real elleni mérkőzést akkor comb sérülés miatt.

2 – A Barca két El Clasicot játszott le Messi nélkül mióta az argentin bemutatkozott, az első mérkőzés 2006-ban 1:1-es döntetlen lett hazai pályán, másodikat, a következő évben Madridban elveszítették.