Klopp szerint a Nemzetek Ligája jó ötlet, csak nem fociban

Jugen Klopp a Liverpool edzője a Nemzetek Ligáját ahhoz hasonlította, mint amikor nehézsúlyú világbajnokok bokszolnak, mintha Anthony Joshuanak minden második este bokszolnia kellene.

A Vörösök edzője értelmetlennek nevezte a tornát.

Nemzetek feljuthatnak és kieshetnek az UEFA új tornáján, aminek az értelme, hogy a barátságos mérkőzések helyett tét meccsek legyenek.

 

“Szeretem a versenyt, de egy ponton vissza kell nézni és arra gondolni, hogy ők játékosok.” – mondta Klopp.

“Mérges vagyok, ha nem teljesítenek, de hogyan érhetjük el, hogy mindig teljesítsenek?”

A Liverpool jelenleg a 3. a Premier Leaguában holtversenyben és szombaton a Huddersfieldhez látogatnak, olyan játékosokkal mint Virgil van Dijk, Joe Gomez vagy épp Jordan Henderson, akik játszottak a Nemzetek Ligájában.

Mohamed Salah és Naby Keita megsérült az Afrika Kupa selejtezőkőn és Sadio Mane is eltörte ujját a Szenegáli válogatottnál.

A Nemzetek Ligája “nyereménye” a ki jutás lehet a 2020-as Európa Bajnokságra. Klopp szerint ez remek ötlet, csak sajnos a gyakorlatban idő hiány miatt nem működik.

Klopp folytatta: “Ezen a ponton arra gondolunk, hogy tényleg minden este operába szeretnénk menni, vagy csak inkább két havonta?”

“Anthony Joshuat se szeretnéd két naponta bokszolni látni, ez lehetetlen. Más sportokban, mint mondjuk az Amerikai fociban a nyári holt szezon hosszabb, mint a mi teljes szezonunk.”

“A kosárlabdában nyáron csak az újoncoknak, másod éveseknek van rövid bajnokság. Csak fociban szeretne mindenki nagy tornákat, ahol kieshetsz, feljuthatsz, kupáért játszhatsz.”

“A Nemzetek Ligája egy jó ötlet, de csinálják meg más sportban, mert a fociban nincs rá hely, de azt is észrevettem, hogy ezt akár mondhattam volna a kávéfőzőmnek is, mert igazából senkit sem érdekel.”