Emery nem foglalkozik Ramsey jövőjével

Unai Emery nem tudta megerősíteni, hogy Aaron Ramsey meddig marad az Arsenal játékosa, de elvárja tőle, hogy a teljesítménye ne romoljon és ne veszítse el a koncentrációját.

Ramsey a válogatott szünet alatt nyilatkozta, hogy tervei szerint az Arsenalnál marad a szezon hátra lévő részében és nem fog januárban távozni.

A szerződése nyáron lejár és hiába szakadtak meg a tárgyalások a klubbal, volt edzője Arsene Wenger szerint még mindig hosszabbíthatnak.

 

Emery visszautasította a választ Ramsey jövőjéről és csak annyit mondott, hogy amíg az Arsenal keretében van addig ugyanazt várja el a játékostól, mint a többiektől.

“Számomra január még nagyon messze van, csak hétfőre gondolok és szeretném ha a játékosok mentálisan felkészülnének, hogy együtt a győzelemért játszhassanak.” -mondta Emery.

“Mindig az előttem álló mérkőzésre koncentrálok, a jövő az még messze van. Mentálisan a következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, minden másnak most nincs itt az ideje.”

Ramsey a kis padról érkezett az Arsenal legutóbbi mérkőzésén és be is talált a Fulham elleni 5:1-es győzelem alkalmával ezzel már sorozatban 9 mérkőzést nyertek meg minden sorozatot figyelembe véve.

“Szeretném ha úgy teljesítene mint a többi játékos.” -tette hozzá az edző. “A legutóbbi mérkőzésen a kis padról érkezett és 25 percet játszott kiválóan. Hétfőn hasonlót várok tőle, ha a kezdőben lesz, hogy segítsen nekünk mint bármelyik másik játékos, nincs különbség.”

Mesut Özil újból edzhet miután felépült abból a sérüléséből ami miatt ki kellett hagynia a Fulham elleni mérkőzést.

Wenger korábban arról beszélt, hogy Özil a Német válogatottból való visszavonulása motivációs problémát okozhat, de Emery ezzel sem értett egyet.

“A motivációja teljesen egyértelmű.” -mondta Emery. “Minden játékosunknak minden nap motiváltnak kell lennie nem csak a mérkőzéseken, az edzéseken is és folyamatosan fejlődniük kell, hogy segíteni tudjanak.”

“Ez igaz Mesutra és persze a többiekre is. Minden nap ugyanazt szeretném látni a játékosaimon.”

A szurkolók azt énekelték a Fulham pályáján, hogy “visszakaptuk az Arsenalunkat”, de Emery ezzel sem értett teljesen egyet.

Nem gondolja, hogy megváltoztatta a Wenger alatti mentalitást győztesre.

“Ez egy folyamat, nem mondhatjuk azt, hogy oké most már győztes mentalitásunk van.”

“Folyamatosan fejlődnünk kell. Minden egyes percben, minden egyes labdáért vagy méterért a 90 perc során meg kell mutatnunk a szurkolóknak, hogy győzni akarunk, minden egyes akciónál ezzel a mentalitással kell részt vennünk. Ez egy nehéz és hosszú folyamat.”