Mertens: ‘A Juve nem győzött meg’

Dries Mertens szerint a Napoli még mindig versenyben van a Scudettoért, mert a Juventus nem teljesen győzte meg, beszélt továbbá a jövőjéről és Maurizio Sarri hiányáról is.

A Napoli már 6 pont hátrányban van, miután az egymás elleni mérkőzésen Torinoban 2:1-re kikaptak, hiába szerezték meg a vezetést Mertens által.

“Nagyon balszerencsés mérkőzés volt, de a Napoli bebizonyította, hogy a bajnoki címért küzd. Keményen harcoltunk és félelem nélkül, a győzelemért léptünk pályára.” -mondta a belga játékos a La Gazzetta dello Sportnak.

 

“A Juve nagyszerű játékosokat igazolt, talán erősebbek is mint voltak, de őszintén, nem igazán győztek még meg. A Napoli a Scudettoért harcol és amint a Juventusnak rossz időszaka lesz ki kell majd használnunk.”

A Bajnokok Ligájában Carlo Ancelotti csapata a csoportjuk élén van 4 ponttal a Liverpool, a PSG és a Red Star Belgrade előtt.

“Ez egy tényleg erős csoport, de tovább szeretnénk jutni és a győzelem a Liverpool ellen jó helyzetbe hozott minket.”

Ancelotti a nyáron Sarritól vette át a csapatot, 4-4-2-re változtatta a játékrendszert, ahol Lorenzo Insigne csatárt játszik, de Mertens biztos benne, hogy ez nem korlátozza be a játékperceit.

“Fáradt voltam a Világbajnokság után, így később kezdtem az edzéseket, nem volt könnyű. Beszéltem Ancelottival és elmondtam neki, hogy jobb ha óvatosan kezdem a szezont.  Szóval írjátok csak le, az én döntésem volt és nem az edző hagyott ki a csapatból!” – nevetett.

“Jól kijövünk az edzővel. A Liverpool és a Sassuolo elleni győzelmek önbizalmat adtak nekünk. A keretben mindenki megmutatta, hogy felkészült.”

Megkérdezték, hogy még mindig hiányzik-e neki korábbi edzője Sarri, aki most a Chelsea-nél van.

“Ha azt mondom igen, akkor holnap ezzel lesz tele az összes újság, de miért próbléma, ha azt mondom szerettem valakivel együtt dolgozni? Nagyszerűen szórakoztunk és a foci stílusa egyszerűen nekem lett kitalálva.”

“Ehhez semmi köze Ancelottinak akivel, ahogy mondtam már, nagyon jó kijövünk.”

A nyár folyamán Mertens kapott ajánlatokat a Premier Leagueból és Kínából is.

“Volt valami, de nem gondolkoztam rajta sose. Boldog vagyok Nápolyban, ahogy mindig is mondtam. Szeretnék jól játszani és 2020 Júniusáig szerződésem van.”

“Nem beszéltünk még hosszabbításról, de 31 éves vagyok. Lehet néhányan elfelejtik, mert fiatalnak és vadnak nézek ki, de igazából egy öreg ember vagyok…”