Hazard: Cserben hagytam Mourinhot

Eden Hazard hosszabb interjút adott a holland HLN Sportnak:

“Az elmúlt 12 évem alatt egy rossz szezonom volt, az utolsó 6 hónap Mourinho vezetésével de főleg az én hibámból. Miután megnyertük a bajnoki címet, hosszabb szabadságot kértem Mourinhotól és teljesen formán kivül jöttem vissza belőle.”

“Ha az eredmények nem jönnek, José a játékosokat kezdi hibáztatni – ezt ti is tudjátok – de elfogadtam, mert ez a személyiségének egy része. Ha nyerünk, akkor Mourinho a legjobb edző akit csak el tudsz képzelni, akkor a barátod lesz, bárkit megkérdezhetsz róla.”

 

“Mourinhoról az kép alakult ki, hogy védekező felfogású, de ez nem teljesen igaz. Persze messze nem annyira támadó, mint Guardiola, de abban a szezonban amikor bajnokok lettünk, rengeteg gólt szereztünk és sok jó mérkőzést játszottunk.”

“Az utolsó szezon Mourinho alatt nem volt élvezetes. Nem nyertünk és a napi rutint, az edzéseket rossz hangulatban végeztük, jobb volt mindenkinek, hogy az útjaink szétváltak. Ha most azt kérdezed ki az az edző akivel újból együtt szeretnék dolgozni, akkor azt mondanám Mourinho.”

“Nem sok mindent  bántam meg a karrierem alatt eddig de azt igen, hogy nem dolgozhattok Mourinhoval a Chelseanél többet. Olyan csapatunk volt, amivel sokkal több címet, trofeát nyerhettünk volna, de végül hullámvölgybe kerültünk.”

“2016-ban küldtem neki egy üzenet amiben elnézést kértem tőle, hogy távoznia kellett. Előtte együtt élveztük a sikereket, de ebben a szezonban már nem, bűnösnek érzem magam, mert megnyertem az év játékosa címet. Az egyik legfontosabb játékos voltam és az akkori teljesitmenyemmel cserben hagytam.”