Bunda gyanús a PSG – Red Star Belgrade 6:1

A L’Équipe szerint az UEFA értesítette a francia hatóságokat, hogy a PSG 6:1-es győzelme a Red Star Belgrade ellen a Bajnokok Ligájában bunda mérkőzés volt.

Egy Szerbiai klub képviselője a gyanú szerint közel 5 Millió Euró értékben fogadott, hogy a csapat legalább 5 góllal marad alul.

A mérkőzést október 3.-án játszották a Parc des Princesben nagy rendőri jelenlét mellett, akik egyrészt a két együttes szurkolói miatt voltak ott, másrészt azt is vizsgálták, hogy mi történik a pályán.

 

Az UEFA már éhány nappal a mérkőzés előtt értesítette a francia hatóságokat egy lehetséges bundázásról a Bajnokok Ligájában, kizarolag az UEFA elnöke, Aleksandr Ceferin és közeli kollégái tudtak az esetről.

A Red Star Belgrade képviselője és bűntársai, hogy ne keltsenek gyanút, közel 5 Millió Eurót tettek fel különböző weboldalakon és készpénzben is, csapatuk 5 gólos vereségére.

A nyereség több 10 Millió Euró volt, de ehhez a Red Star képviselőjének pár játékost a kezdőből be kellett avatnia a tervbe.

Az informátor azt is elmondta az UEFA-nak és a francia hatóságoknak, hogy a korrupt Red Star képviselő, aki a csalás kitervelője volt, találkozni fog Nasser Al Khelaifival a PSG elnökével a mérkőzés előtt.

A francia hatóságok a mérkőzés előtti nap eldöntötték, hogy meginditják a nyomozást és komolyan veszik az ügyet. Mivel tudták az Al Khelaifi és a Red Star képviselők találkozójának a helyét, így lesben vártak, de végül egyikük sem jelent meg a helyszínen.

A rendőrség kiváncsian végig nézte a mérkőzést, hogy mennyi lesz a végeredmény, végül tényleg 5 góllal nyert a PSG. A szurkolókat elkábította Neymar és Kylian Mbappe teljesítménye, így senki se lepődött meg a végeredményen, kivéve a rendőrök.

A rendőrség foci szakértőket bízott meg, hogy megállapítsák a Red Star játékosok hozzáállását és teljesítményüket, jelentésük szerint a Red Star játékosai nem szokásosan viselkedtek, teljes passzivitást mutattak a mérkőzés alatt.

A nyomozás folytatódott a mérkőzés után is: az informátor azt is elmondta az UEFA-nak, hogy a Red Star Belgrade képviselője hol fogja felvenni a nyereményét és feltenni másik fogadásra Párizsban. A francia hatóságok túl későn értesültek erről az új információról, így lekésték a tranzakciót.

A L’Équipe felvette a kapcsolatot a Red Star Belgrade elnökével Dragan Dzajic-csal, aki nevetett az egészen: “Tőletek hallom ezt először, semmit sem tudok róla. Ez nem lehetséges, és nem igaz!”

Jelenleg ez csak egy erős gyanú, de nincs kézzel fogható bizonyíték, mindazonáltal rendkívül zavaró a helyzet.

(forrás)