Vidal nem túl boldog

Arturo Vidal Barcelonába igazolása igazi meglepetés volt, de a klubnak szüksége volt egy középpályásra miután Ernesto Valverde realizálta, hogy Paulinho visszaigazol Kínába 10 millió eurós profittal.

A Katalán klub éppen az Egyesül Államokban túrázott, amikor leigazolták Vidalt. Az edző szerint nagyszerű igazolás volt, még ha a játéka annyira nem is illik a Barcelonához.

20 Millió Euróért csatlakozott a csapathoz és Valverde ezt mondta róla: “Energiával tölt fel minket, tavaly sokan kritizálták Paulinho igazolását is mielőtt látták volna játszani, még is bevált.”

 

11 mérkőzés után, úgy néz ki az edzőnek megváltozhatott a chilei játékosról a véleménye. Vidal csak két mérkőzésen volt kezdő, de egyik meccsen se töltött a pályán többet, mint 60 perc (Girona és az Athletic ellen).

A Chilei válogatottnál, ahol garantált játékidőt kap tagadta, hogy közösségi média hozzászólásai Valverde ellen szóltak volna, aki amúgy nem küldte pályára a Valencia ellen sem. Mind esetre azt elismerte, hogy nem boldog a jelenlegi helyzetével.

Vidal eddigi karrierje alatt sosem volt csereként használva, ezt támasztják alá a Juventusnál és a Bayernél lévő statisztikái is. A Juvénél a mérkőzések 90%-án pályára lépett 2011 és 2015 között, aztán a Bayernél egy kicsit visszább esett a sérülések miatt, de még így is 80%-os a pályára lépései száma.
Az idén 8 mérkőzésen ült a kis padon és 7-szer becserélték, de ezek sokszor csak pár perces cameok voltak az összecsapások végén.